DF og V kræver gang i privathospitaler

HOSPITALER: Regionerne skal få gang i henvisninger til privathospitalerne, kræver DF's og Venstres ordførere, der dog ikke vil gribe ind over for de tomme private hospitalssenge.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Altinget og en stribe andres mediers skriverier om at privathospitalerne har stor ledig kapacitet, mens ventelisterne stiger, får nu politikerne op af stolen.

"I Dansk Folkeparti har vi en ikke-ideologisk holdning til sygehusvæsnet. Vi ønsker først og fremmest at få så mange patienter gjort raske så hurtigt som muligt, ligegyldigt om de er unge eller gamle. Det er derfor en chokerende melding, når sygehuslægerne først melder ud, at de sender ældre og studerende bag i køerne, hvorefter det kommer frem, at regionerne undlader at benytte den ledige kapacitet på de private hospitaler," siger Liselott Blixt.

Det siger hun dagen efter, at TV-Avisen på DR 1 bragte et stort indslag om lukningstruede privathospitaler. Det var dog samme dag, hvor hun i Altinget erklærede sin fulde tillid til lægernes prioritering af patienterne.

Venstre: Ideologisk kamp
Også Venstres sundhedsordfører mener, at regionerne skal sende flere patienter over til privathospitalerne.

Sidste forår kom konflikten i vejen for bestræbelserne og skabte en pukkel i systemet. Desværre ser det ud til, at Bent Hansen & Co. udnytter situationen til at føre en ideologisk kamp, i stedet for at kæmpe for patienternes tarv. Nye tal viser nemlig, at 42 af 43 adspurgte privathospitaler har ledig behandlingskapacitet.

Birgitte Josefsen
Sundhedsordfører (V)

"Sidste forår kom konflikten i vejen for bestræbelserne og skabte en pukkel i systemet. Desværre ser det ud til, at Bent Hansen & Co. udnytter situationen til at føre en ideologisk kamp, i stedet for at kæmpe for patienternes tarv. Nye tal viser nemlig, at 42 af 43 adspurgte privathospitaler har ledig behandlingskapacitet," skriver Birgitte Josefsen i en pressemeddelelse.

Hun ser ligesom Liselott Blixt frem til, at behandlingsgarantien på en måned bliver genindført.

Flere regionspolitikere har givet udtryk for, at de ikke ønsker at henvise særligt mange patienter til privathospitalerne, før privathospitalernes priser bliver sænket. Dette forventes i marts eller april måned, på baggrund af en rapport fra Sundhedsministeriet.

Formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S),  har samtidig garanteret regeringen, at regionerne vil bruge det aftalte beløb på privathospitalerne.

Men han har samtidig gjort det klart, at regionerne ikke har ekstra midler til at gøre brug af den ledige kapacitet her og nu.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Birgitte Josefsen

Fhv. MF (V)
Sygeplejerske (Vendsyssel Sygeplejeskole 1974)

Liselott Blixt

1. viceborgmester, Greve Kommune
buntmager (Lollands Buntmageri, 1986), social- og sundhedsassistent (Social- og Sundhedsskolen i Greve, 2002)

Bent Hansen

Bestyrelsesformand, Grenaa Havn., fhv. regionsrådsformand (S), Midtjylland og formand for Danske Regioner
cand.mag. i historie og samfundsfag (Aarhus Uni. 1976)

0:000:00