DF til Støjberg: Det er på tide med brugerbetaling for tolkebistand

HØRT I FOLKETINGET: Udlændinge må selv betale, hvis de vil have tolkebistand og har opholdt sig i Danmark i mere end tre år, mener Dansk Folkeparti. Integrationsministeren er enig, men afviser beslutningsforslaget for nu. 

Katja Holm

Dansk Folkeparti fremsatte torsdag et beslutningsforslag om, at udlændinge selv skal betale for tolkebistand, hvis de har opholdt sig i Danmark mere end tre år.

”Vi synes i Dansk Folkeparti, at det er meget rimeligt, at udlændinge, der har opholdt sig tre år i Danmark, bør kunne stå på egne ben. De kan ikke forvente, at de offentlige instanser år efter år, ja, stort set til evig tid, bliver ved med at betale for tolkning, mener Martin Henriksen (DF).

Brugerbetalingen skal gælde i alle offentlige institutioner med undtagelse af retsvæsenet.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) er positiv over for forslaget. Hun erklærede sig således helt enig i, at tolkebistand efter tre års ophold i Danmark må være på egen regning. 

”Jeg mener helt generelt, at man i Danmark, hvor man tilbydes et massivt tilbud om danskundervisning, må forventes at have lært sig tilstrækkelig dansk til at kunne klare sig uden tolk,” sagde Inger Støjberg.

Alligevel afviste Inger Støjberg at støtte forslaget.

Inger Støjberg gav udtryk for, at regeringen er ved at undersøge muligheder, der er for at indføre betaling for tolkeydelser.

I december 2016 fremsatte Dansk Folkeparti et lignende beslutningsforslag om brugerbetaling for tolkebistand. Dengang foreslog partiet, at udlændinge, der har boet i Danmark i to år, selv betaler for tolkeydelser.

Siden er der ikke sket noget i sagen, og derfor har Dansk Folkeparti valgt at genfremsætte forslaget. 

I det nye forslag får udlændinge dog en længere frist på tre år til at lære dansk.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Inger Støjberg

MF, partistifter (DD)
MBA (Aalborg Uni. 2013)

Martin Henriksen

Kommunalbestyrelsesmedlem (NB), Stevns Kommune, spidskandidat til EP-valget 2024 (NB), fhv. MF (DF), sikkerhedsvagt
kursus i kristendom og teologi, vagtkursus, Landtransportskolen, HF (Frederiksberg HF-kursus 2004)

0:000:00