DF trækker Cirkeline i samråd

SAMRÅD: Dansk Folkeparti har i næste uge kaldt kulturminister Bertel Haarder i samråd om DR's brug af Cirkeline-film, der slutter med en flygtninge-hyldest.

Det er ikke hver dag, at et en Cirkeline-film bliver taget op af politikerne i Folketinget.

Men på næste torsdag er netop en Cirkeline-film omdrejningspunktet, når Dansk Folkeparti har kaldt kulturminister Bertel Haarder (V) i samråd.

Sagen handler om DR's visning af 'Cirkeline og verdens mindste superhelt', og nærmere bestemt rulleteksterne efter filmen, fortæller Dansk Folkepartis medie- og kulturordfører Morten Marinus.

Hører ingen steder hjemme
I slutteksterne af filmen fra 2004 er der nemlig en tak til flygtninge og indvandrere:

”Tak til alle flygtninge og indvandrere, fordi de har beriget det danske samfund,” står der efter rulleteksterne.

Debatten begyndte at rulle tidligere på måneden, da Radio24syv tog den op, og ifølge Morten Marinus skal DR være upartisk. 

”DR bør være upartisk, og der er nogle, som kan opfatte det her som et holdningsindlæg, der ikke hører nogle steder hjemme – hverken i DR generelt, men da slet ikke i et børneprogram,” siger Morten Marinus og fortsætter:

”Så selvom det ikke er DR, der har produceret programmet, mener vi stadigvæk, at DR bør være ansvarlige for det.”

DR har forpligtelser
Morten Marinus forventer, at man på samrådet også vil komme omkring andre sager, hvor DR ifølge Dansk Folkeparti er gået over grænsen i forhold til, at det er en public service-station. Han vil dog endnu ikke nærmere ind på, hvilke sager det drejer sig om.

”Jeg håber, at kulturministeren giver Dansk Folkeparti ret i, at der er nogle udfordringer med DR som public service-station, der ikke skal tage parti,” siger han.

Morten Marinus både tror og håber, at samrådet fører til, at kulturministeren tager en alvorlig samtale med DR's bestyrelsesformand om, hvordan DR fremover skal agere.

”Selvfølgelig skal der være plads til debat, men man bør beskytte børn imod ting, der kan tolkes som politiske indlæg,” siger han og fortsætter:

”Og så skal DR generelt være påpasselig i forhold til, at det altså er en public service-virksomhed. DR modtager licensbetaling, og derfor er der forpligtelser, og selvfølgelig skal man så ikke bare komme med indlæg, der kan tolkes politisk.”

Samrådet finder sted 1. december klokken 13.

Forrige artikel Schulz stopper som formand for Europa-Parlamentet Schulz stopper som formand for Europa-Parlamentet Næste artikel Per Stig Møller: Konservative kan ikke markere sig nok uden ministerposter
Brostrøm: Vi har en dybt bekymrende alkoholkultur blandt skolebørn

Brostrøm: Vi har en dybt bekymrende alkoholkultur blandt skolebørn

INTERVIEW: Nye tal viser, at danske skolebørn fortsat er europamestre i druk. Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, ønsker et opgør med en usund alkoholkultur. Højere afgifter og aldersgrænser virker, men det er op til politikerne, hvilke værktøjer der skal i brug, siger han.