DF vil sende flygtninge til Grønland

FLYGTNINGECENTER: En nedlagt flådestation i Sydgrønland er et oplagt sted at huse flygtninge, mener Dansk Folkepartis Søren Espersen. Partiet ønsker at oprette centre til flygtninge, og den geografiske placering er underordnet.

Ved Arsukfjorden i Sydgrønland ligger den nedlagte Flådestation Grønnedal, og står det til Dansk Folkeparti, skal basen omdannes til et statsdrevet center for flygtninge.

Sådan lyder det fra Søren Espersen, i forbindelse med at hans partiformand har foreslået at tage imod flere flygtninge og indlogere dem på sådanne centre.

Til det formål er flådestationen perfekt, mener Søren Espersen.

”Vi er i gang med søge efter statslige områder og bygninger, som efter vores opfattelse bør huse de flygtninge, vi får. Det her er helt perfekt, fordi det blev forladt for halvandet år siden og er i tip-top stand,” siger han og forsætter:

”Det indeholder alt det, som man drømmer om med lægeklinikker og undervisningslokaler. Helt op til 300 mennesker kan bo der. Og så er det i øvrigt et af Grønlands allersmukkeste områder. Så det er helt oplagt, synes jeg.”

Vil gennemsøge kongeriget
Søren Espersen, der både er sit partis udenrigs- og grøndlandsordfører, har derfor stillet et spørgsmål til statsminister Lars Løkke Rasmussen, hvor han spørger, om der er planer om at anvende den nedlagte Flådestation Grønnedal til indkvartering af flygtninge.

Flådestation Grønnedal åbnede i starten af 1950'erne og var drevet af Forsvaret. Aktiviteterne på basen er blevet afviklet i løbet af de seneste år, og i september sidste år lukkede den endeligt ned.

Selvom den ligger et godt stykke fra Syrien, hvor der i øjeblikket er store flygtningestrømme mod blandt andet Europa, er den alligevel oplagt ifølge Søren Espersen.

I taler meget om at hjælpe flest muligt i nærområderne. Er det så ikke lidt modstridende at flyve dem til Grønland?

”Nej. Det har ikke noget med det at gøre. Danmark er heller ikke nærområde. Vi skal finde steder i kongeriget, hvor der er muligheder,” siger DF-ordføreren.

Afrika også en mulighed
Kernen i DF's forslag er, at centrene skal være drevet af staten. Det er underordnet, hvor de ligger henne, fortæller Søren Espersen.

”Vi har også peget på, at hvis man kan få aftaler om sikre opholdsområder med arabiske og afrikanske lande, så skal vi bestemt arbejde for det. Det væsentlige er, at flygtninge får beskyttelse, og at man fortæller dem meget klart, at der ikke er nogen fremtid i Danmark som indvandrer,” siger Espersen.

Han nævner Marokko som et rigtigt godt eksempel. Allerede for knap et år siden var Dansk Folkeparti på banen med et forslag om at oprette et asylcenter i eksempelvis Kenya.

”Australierne har med stor succes oprettet sikre lejre andre steder og fortalt immigranterne, at de ikke har nogen fremtid i Australien. Det skal vi arbejde for i Danmark og Europa,” siger Søren Espersen.

Altinget arbejder på at få en kommentar fra Venstre.

Forrige artikel Hjerteforening i kovending om tobaksstøtte Hjerteforening i kovending om tobaksstøtte Næste artikel Ny måling: Venstre fortsætter tilbagegang Ny måling: Venstre fortsætter tilbagegang