DF vil lade supermarkeder sælge peberspray

DAGLIGVARER: Man skal kunne forsvare sig selv, mener Dansk Folkeparti, som nu foreslår salg af peberspray i danske supermarkeder.

Foto: Claus Fisker/Scanpix
Cecilie Gormsen

Dansk Folkeparti foreslår, at man skal kunne købe peberspray til selvforsvar i danske supermarkeder. 

Det fremgår af et forslag fra partiet, som tirsdag skal behandles i Folketinget. 

Ifølge Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, bør danskerne have mulighed for at forsvare sig med en peberspray.

"Jeg synes, det er helt rimeligt, at landets kvinder får mulighed for at forsvare sig selv," siger retsordfører Peter Kofod Poulsen ifølge Jyllands-Posten.

Dansk Folkeparti skriver i bemærkningerne til forslaget blandt andet, at mens det i dag er ulovlig at have en peberspray i Danmark, er det lovligt i Tyskland. Det får ifølge partiet en del danskere til at rejse over grænsen for at købe en peberspray.  

"Forslagsstillerne opfatter en peberspray som et relativt harmløst selvforsvarsvåben, der korrekt anvendt og inden for lovens rammer formentlig vil have en positiv indflydelse dels på borgernes tryghedsfølelse, dels på kriminaliteten, fordi flere gerningspersoner holder sig i skindet," skriver Dansk Folkeparti. 

Ifølge Dansk Folkeparti, skal danske statsborgere over 15 år kunne få tilladelse til at anskaffe, besidde og anvende en peberspray i selvforsvar inden for rammerne af straffelovens bestemmelser om lovligt nødværge. Anskaffelsen og besiddelsen af en peberspray skal ske efter de samme kriterier, som gælder for udstedelse af våbentilladelse "med de nødvendige modifikationer", som Dansk Folkeparti skriver. 

Af forslaget fremgår det også, at lovliggørelse af peberspray vil kunne skabe et helt nyt marked. 

"Der vil opstå et nyt marked, og det kan tænkes, at supermarkeder, tankstationer, byggemarkeder og lign. vil sætte peberspray på hylderne. I forbindelse med salget skal butikkerne ikke have noget ansvar, når blot det tydeligt af pakningen fremgår, at købet forudsætter en tilladelse," skriver Dansk Folkeparti.

"Det er køberen, der hundrede procent indestår for, at vedkommende har en gyldig tilladelse til at købe en peberspray."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00