Om  
Jakob Søgaard Clausen

DF's eneste medlem af Aarhus Byråd forlader partiet 

Jakob Søgaard Clausen, der var Dansk Folkepartis eneste byrådsmedlem i Aarhus, trækker sig som medlem af partiet. Dermed er Dansk Folkeparti ude af byrådet. 

Jakob Søgaard Clausen, medlem af Aarhus Byråd, trak sig fredag den 19. august som medlem af Dansk Folkeparti.
Jakob Søgaard Clausen, medlem af Aarhus Byråd, trak sig fredag den 19. august som medlem af Dansk Folkeparti. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Sabine Dybdahl Christoffersen

Jakob Søgaard Clausen meddelte fredag den 19. august, at han trækker sig som medlem af Dansk Folkeparti. Det betyder, at Dansk Folkeparti ikke længere er repræsenteret i Aarhus Byråd. 

Beslutningen sker især på baggrund af de interne stridigheder på Christiansborg.

"Jeg tror, det skyldes langvarige, interne problemer. Især på Christiansborg, hvor man ikke er lykkedes med at få talt sammen og få lavet en ordentlig retning. Det har simpelthen skadet den tillid og troværdighed, som vi engang havde blandt rigtig mange danskere. Det påvirker jo det arbejde, vi laver ude lokalt, og den mulighed, vi selv ser for at være en del af Dansk Folkeparti," siger Jakob Søgaard Clausen til Århus Stiftstidende.

Jakob Søgaard Clausen meldte sig ind i Dansk Folkeparti i 2011 og blev valgt ind i Aarhus Byråd ved kommunalvalget sidste år med 1.458 personlige stemmer.

Han fortsætter nu som løsgænger og udtaler til dagbladet, at han på nuværende tidspunkt ikke har planer om at melde sig ind i Danmarksdemokraterne. 

Jakob Søgaard Clausen valgte at trække stikket til Dansk Folkeparti samme dag, som tidligere folketingsmedlem Morten Marinus forlod partiet. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jakob Søgaard Clausen

Medlem, Aarhus Byråd (løsgænger, tidl. Dansk Folkeparti)
stud.scient.pol. (Aarhus Uni.)