Om  
Lasse Boje

Direktør hos Kriminalforsorgen bliver politidirektør for ny enhed

Lasse Boje er ny politidirektør i den nye nationale efterforskningsenhed. Han kommer fra en direktørstilling i Kriminalforsorgen.

Simon Engell Kjøller

Lasse Boje er ny politidirektør i National Efterforskningsenhed.

Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Lasse Boje kommer fra en stilling som direktør i Center for Straffuldbyrdelse i Direktoratet for Kriminalforsorgen.

"Politiet og anklagemyndigheden skal være bedst muligt rustet til at bekæmpe organiseret og økonomisk kriminalitet, og jeg ser meget frem til at stå i spidsen for den nye nationale enhed, som får en helt central rolle i den samlede myndighedsindsats på området," udtaler Lasse Boje i pressemeddelelsen.

Arbejdet med at opbygge den helt ny efterforskningsenhed startede i begyndelsen af 2021. Reformen af politiet blev vedtaget af regeringen og en række partier med flerårsaftalen for politiet og anklagemyndigheden i 2020.

Den kommende politidirektør har tidligere været kontorchef i Justitsministeriets Sikkerhedskontor og Strafferetskontor samt souschef i Statsrets- og Menneskeretskontoret. Lasse Boje startede sin karriere i Rigspolitiet, hvor han blandt andet var fungerende sekretariatschef i Politiafdelingens Juridiske Sekretariat.

"I første omgang handler det om, at vi får bygget enheden op, og jeg glæder mig til samarbejdet med de øvrige dele af politiet og anklagemyndigheden samt de mange dygtige ledere og medarbejdere, der allerede er i fuld gang med at skrue tingene sammen på den rigtige måde," lyder det fra Lasse Boje i pressemeddelelsen.

Han tiltrådte stillingen 1. august.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lasse Boje

Politidirektør, National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK)
cand.jur. (Aarhus Uni. 2006)

0:000:00