Efter udflytning til Fyn: Direktør i Dansk Sprognævn siger op

OPSIGELSE: Sabine Kirchmeier forlader sin direktørpost i Dansk Sprognævn, når institutionen næste år flytter til Fyn.

Dansk Sprognævn skal på jagt efter en ny direktør, eftersom Sabine Kirchmeier har opsagt sin stilling.

Det skriver Berlingske.

Dansk Sprognævn rykker i april 2019 fra Frederiksberg til Bogense. Det besluttede regeringen og Dansk Folkeparti i januar 2018.

Det er udsigten til at skulle pendle til Fyn, der ligger bag opsigelsen, skriver Sabine Kirchmeier til Berlingske. 

"Jeg ønsker ikke at flytte til Fyn, og jeg mener ikke, at jeg kan løse ledelsesopgaven på en tilfredsstillende måde på pendlerbasis," skriver den afgående direktør.

Kritisk fra start til slut
Det har ikke været nogen hemmelighed, at Sabine Kirchmeier er kritisk over for udflytningen. I et interview med Altinget har hun blandt andet sagt, at den lokale arbejdskraft i Bogense ikke er attraktiv for Dansk Sprognævn.

"Vi kan måske finde en til to personer lokalt med de kompetencer, vi skal bruge. Det drejer sig om rengøringshjælp, en bogholder og eventuelt en bibliotekar," sagde Sabine Kirchmeier i april 2018.

Direktøren afslørede også dengang, at hun ikke mener, Dansk Sprognævn kan overleve i samme tilstand, når institutionen flytter til Bogense.

"Som institutionsleder kigger jeg på, om jeg kan drive den samme virksomhed i Bogense, som jeg kan her i København. Og der må jeg sige, at det kan jeg ikke," sagde hun.

Sabine Kirchmeier er ikke den eneste, der ikke flytter med fra Frederiksberg. Mere end hver tredje videnskabelige medarbejder har ifølge Berlingske sagt op.

Forrige artikel Svindelmistænkte Britta Nielsen er blevet anholdt Svindelmistænkte Britta Nielsen er blevet anholdt Næste artikel Nyt i svensk regeringsdrama: Riksdagen skal stemme om en ny statsminister Nyt i svensk regeringsdrama: Riksdagen skal stemme om en ny statsminister