Direktør stopper i Kulturstyrelsen

JOBSKIFTE: Anne Mette Rahbæk har valgt at stoppe som direktør for Kulturstyrelsen. Styrelsen er nu inde i en ny fase og har brug for en ny profil, lyder det fra departementschefen. 

Direktør i Kulturstyrelsen Anne Mette Rahbæk stopper. 
Direktør i Kulturstyrelsen Anne Mette Rahbæk stopper. Foto: Pressefoto/Kulturstyrelsen
Anne Justesen
Fakta
Anne Mette Rahbæk
 
Uddannet cand.scient.pol. og MA i Management Development fra CBS. 

Tidligere har Anne Mette Rahbæk været ansat i Kulturarvsstyrelsen, Rigsrevisionen, Kulturministeriets departement og på Nationalmuseet.

Tillidshverv
  • Præsident for Jysk Arkæologisk Selskab
  • Medlem af Experimentariums præsidium
  • Medlem af UNESCO Nationalkomiteens fagudvalg
  • Medlem af bestyrelsen for Det Kongelige Danske Geografiske Selskab
  • Medlem af bestyrelsen for Foundation Ilulissat World Heritage and Icefiord Station, Grønland
  • Medlem af repræsentantskabet for Fregatten Peder Skram
  • Medlem af aftagerpanelet for Center for Tværkulturelle Studier, Københavns Universitet
  • Medlem af bestyrelsen for Nordisk Kulturfond 


Kilde: Kulturstyrelsen

Kulturstyrelsen skal have ny direktør. 

Anne Mette Rahbæk har valgt at forlade sin stilling for i stedet at skrive en ph.d. Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse. 

Anne Mette Rahbæk har stået i spidsen for Kulturstyrelsen siden 2012, hvor styrelsen blev dannet som en fusion af Kulturarvsstyrelsen, Kunststyrelsen og Styrelsen for Bibliotek og Medier. Inden da var hun direktør for Kulturarvsstyrelsen. 

Brug for ny profil
Kulturstyrelsen har brug for en ny profil efter fusionen af de tre styrelser, lyder det fra departementschefen i Kulturministeriet: 

”Kulturministeriet og Anne Mette Rahbæk har aftalt, at Anne Mette Rahbæk fratræder stillingen som direktør for Kulturstyrelsen. Efter en vellykket fusion er Kulturstyrelsen nu inde i en ny fase. På den baggrund er parterne enige om, at tidspunktet er velegnet til at få en ny profil i spidsen for Kulturstyrelsen," siger departementschef Marie Hansen i en pressemeddelelse. 

Kulturstyrelsens direktion består af direktør Anne Mette Rahbæk og områdedirektør Poul Bache. Han bliver nu konstitueret direktør indtil stillingen er genbesat. 

Kulturstyrelsen er en styrelse under Kulturministeriet. Styrelsen udmønter regeringens politik på en lang række områder, blandt andent kunststøtte, kulturarv, biblioteker og medier. Der er omkring 260 medarbejdere ansat. Styrelsen administrerer et årligt budget på ca. 4,8 milliarder kroner. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anne Mette Rahbæk Warburg

Udviklingsdirektør, Realdania By & Byg A/S, næstformand, Filmværkstedet København, medlem, Dansk-Færøsk Kulturfond, medlem, Den danske UNESCO Nationalkommision, medlem, Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar, medlem, Køge Kyst P/S
Cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1997), MMD (Copenhagen Business School 2004)

0:000:00