Direktør stopper i Kulturstyrelsen

JOBSKIFTE: Anne Mette Rahbæk har valgt at stoppe som direktør for Kulturstyrelsen. Styrelsen er nu inde i en ny fase og har brug for en ny profil, lyder det fra departementschefen. 

Kulturstyrelsen skal have ny direktør. 

Anne Mette Rahbæk har valgt at forlade sin stilling for i stedet at skrive en ph.d. Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse. 

Anne Mette Rahbæk har stået i spidsen for Kulturstyrelsen siden 2012, hvor styrelsen blev dannet som en fusion af Kulturarvsstyrelsen, Kunststyrelsen og Styrelsen for Bibliotek og Medier. Inden da var hun direktør for Kulturarvsstyrelsen. 

Brug for ny profil
Kulturstyrelsen har brug for en ny profil efter fusionen af de tre styrelser, lyder det fra departementschefen i Kulturministeriet: 

”Kulturministeriet og Anne Mette Rahbæk har aftalt, at Anne Mette Rahbæk fratræder stillingen som direktør for Kulturstyrelsen. Efter en vellykket fusion er Kulturstyrelsen nu inde i en ny fase. På den baggrund er parterne enige om, at tidspunktet er velegnet til at få en ny profil i spidsen for Kulturstyrelsen," siger departementschef Marie Hansen i en pressemeddelelse. 

Kulturstyrelsens direktion består af direktør Anne Mette Rahbæk og områdedirektør Poul Bache. Han bliver nu konstitueret direktør indtil stillingen er genbesat. 

Kulturstyrelsen er en styrelse under Kulturministeriet. Styrelsen udmønter regeringens politik på en lang række områder, blandt andent kunststøtte, kulturarv, biblioteker og medier. Der er omkring 260 medarbejdere ansat. Styrelsen administrerer et årligt budget på ca. 4,8 milliarder kroner. 

Forrige artikel Juncker og hans superkommissærer vil gøre Kommissionen mere politisk Juncker og hans superkommissærer vil gøre Kommissionen mere politisk Næste artikel Engberg-udvalg anbefaler ny model for ejendomsvurderinger Engberg-udvalg anbefaler ny model for ejendomsvurderinger
Støttepartier kræver bedre ældrepleje på finansloven

Støttepartier kræver bedre ældrepleje på finansloven

ÆLDREVELFÆRD: Ældreområdet har indtil nu ligget lavt prioriteret hos regeringen, men mediestorm om dårlige forhold på plejehjem giver støttepartier blod på tanden forud for efterårets finanslovsforhandlinger.