Disse hadprædikanter vil Støjberg ikke have ind i Danmark

LISTE: Regeringen har placeret seks hadprædikanter på en sanktionsliste, der giver indrejseforbud i to år.

Seks udenlandske religiøse forkyndere har tirsdag fået to års indrejseforbud i Danmark.

Udlændingestyrelsen har udarbejdet en ny sanktionsliste med seks navngivne personer, og de nægtes alle indrejse i to år af hensyn til den offentlige orden i Danmark.

Ifølge udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) sender sanktionslisten et klart signal om, at omrejsende rabiate religiøse forkyndere, som søger at undergrave demokratiet og grundlæggende værdier om frihed og menneskerettigheder, ikke er velkomne i Danmark.

”Regeringen vil ikke acceptere, at hadprædikanter kommer til Danmark for at prædike had mod det danske samfund og for at indoktrinere andre til blandt andet at begå vold mod kvinder og børn, udbrede ideer om et kalifat og i det hele taget undergrave vores grundlæggende værdier,” siger Inger Støjberg og fortsætter:

”Derfor er jeg selvfølgelig også meget tilfreds med, at det nu bliver tydeligt for enhver, at disse personer ikke er velkomne i Danmark.”

De seks personer er:

Mohamad bin Abd al Rahman bin Milhi bin Mohamad al Arefe
46-årige Mohamed Al Arefe kommer fra Saudi-Arabien, men hans nuværende opholdsland er ukendt.

Han har en stor følgerskare på de sociale medier, hvor knap 17,3 millioner følger ham på Twitter og 850.000 mennesker abonnerer på hans Youtube-kanal.

Kamal El-Mekki (Alias: The black belt in Dawa)
Kamal El-Mekki har så sent som i efteråret været på besøg i Danmark, hvor Islamisk Trossamfund åbnede dørene for den omstridte muslimske prædikant, efter at han var blevet forhindret i at tale ved et møde fredag i et af professionshøjskolen Metropols lokaler på Nørrebro.

Kamal El Mekki er født og bor i USA, og han er kommet med flere kontroversielle udtalelser om blandt andet utroskab, jøder, homoseksuelle og islamisk straf til kvinder og frafaldne muslimer. Derudover har han også opfordret muslimer til at undlade at deltage i traditioner som for eksempel jul.

Bilal Philips (Alias: Abu Ameenah)
Bilal Philips er canadier og bosat i Qatar. Han er en omstridt antivestlig prædikant og har været sat i forbindelse med radikale muslimer. 70-årige Bilal Philips har grundlagt online-universitetet Islamic Online University, og han har tidligere ytret ekstreme synspunkter som dødsstraf til homoseksuelle og piskeslag for utroskab.

Bilal Philips var i april 2011 inviteret til Danmark af Det Islamiske Trossamfunds ungdomsorganisation for at holde en tale på Nørrebro, og det medførte en række protester fra danske politikere.

Han har allerede indrejseforbud i Storbritannien, Australien og Tyskland.

Terry Dale Jones (Alias: Jerry Jones og Dr. Terry D. Jones)
Den amerikanske pastor Terry Jones er særligt kendt for sine koranafbrændinger. Tilbage i 2010 indkaldte han til ”International brænd en koran”-dag, og i 2014 brændte han og ligesindede 2.998 koraner for at minde hvert offer for 9/11.

65-årige Terry Dale Jones er leder af den politiske gruppe Stand Up America Now og pastor ved den kristne menighed Dove World Outreach Center. Han har blandt andet lavet film og skrevet bogen Islam er djævlen.

Salman Bin Fahad Alodah (Alias: Abu Mu'ad)
60-årige Salman Bin Fahad Alodah fra Saudi-Arabien er en sunnimuslimsk prædikant. Han har over 12 millioner følgere på Twitter, og tilbage i 2006 tiltrak han 20.000 unge muslimer i Storbritannien til et arrangement.

Salman Bin Fahad Alodah blev et kendt ansigt, da han under den første golfkrig kritiserede stormuftien for at tillade amerikansk militær aktivitet i Saudi-Arabien.

Mohammad Rateb Abdalah Al Nabulsi (Alias: Mhd Rateb Abdalah Al Nabulsi)
Mohammad Rateb Abdalah Al Nabulsi er med sine 78 år den ældste på sanktionslisten. Han kommer fra Syrien, men bor i dag i Jordan. Han har angiveligt tidligere argumenteret for, at homoseksualitet skal straffes med døden. Han har en doktorgrad i arabisk kunst og er forfatter til en lang række bøger om arabisk kultur og islam.

Forrige artikel Bred opbakning til regeringens PLO-indgreb Bred opbakning til regeringens PLO-indgreb Næste artikel Akademikerformand rystet over fravalg til Disruptionråd Akademikerformand rystet over fravalg til Disruptionråd