Djøf nedsætter tech-kommission med Stine Bosse i front

NAVNE: Kommissionen TechDK skal ifølge Djøf løfte debatten om de etiske og moralske dilemmaer, som den teknologiske udvikling medfører. Stine Bosse bliver formand.

Djøf etablerer kommissionen TechDK, fremgår det af en pressemeddelelse.

Baggrunden for at nedsætte en ny kommission er, at der ifølge Djøf mangler en demokratisk debat om, hvilken rolle teknologien skal spille i fremtidens samfund.

"Den teknologiske udvikling buldrer derudad med en voldsom styrke og indgriben på job og samfund på alle niveauer, som de færreste havde forestillet sig for blot få år siden. Det giver nogle enorme muligheder og perspektiver. Men der mangler en demokratisk debat om, hvilket samfund vi ønsker. Skal teknologien styre samfundsudviklingen – eller skal vi sætte samfundshensyn før teknologierne," siger Henrik Funder, formand for Djøf Privat.

Ifølge Djøf skal kommissionen arbejde med at formulere strategier for, hvordan teknologier kan reguleres for at skabe et samfund i balance

Erhvervskvinden Stine Bosse bliver kommissionens formand.

Hun lægger vægt på, at det er vigtigt at diskutere de etiske dilemmaer, som den teknologiske udvikling medfører.

"Den teknologiske udvikling rejser nogle etiske og moralske dilemmaer, man ikke kan programmere sig ud af. Der er brug for en debat om, hvordan vi håndterer teknologien ledelsesmæssigt, politisk, samfundsmæssigt og som enkeltpersoner. Her er det vigtigt, at også folk med et samfundssyn deltager. Derfor er det velkomment, at Djøf har taget initiativ til kommissionen, så vi kan få løftet debatten," siger Stine Bosse.

Kommissionens arbejde kommer til at foregå over det næste år.

Forrige artikel Danske ulandsorganisationer henter rekordmange penge Danske ulandsorganisationer henter rekordmange penge Næste artikel Dagens overblik: Udviste på Lindholm kan få støtte til færgebilletten Dagens overblik: Udviste på Lindholm kan få støtte til færgebilletten