Dødsfald: EP-informationschef Søren Søndergaard, 63 år

NEKROLOG: Chefen for Europa-Parlamentet i Danmark, Søren Søndergaard, er død, 63 år gammel efter nogen tids ondartet kræftsygdom. Hjemme - med alle sine kære omkring sig.
Fakta

Søren Søndergaards CV:

Født 19. november 1945 i Frederikshavn

Gift med Patricia Søndergaard, lærer - sammen har de seks børn (fire piger og to drenge)

Cand. polit. Københavns Universitet 1973

1974-77: Oversætter, EU-Kommisssionen, Luxembourg
1977-79: Fuldmægtig, EU-Kommissionen (Energi), Bruxelles
1979-87: Souschef, Europa-Parlamentets kontor i Danmark (fungerende chef 1986-87)
1987-90: Medlem af EU-Kommissionens talsmandstjeneste (herunder ansvarlig for forbindelserne til Europa-Parlamentet)
1990-93: Chefredaktør og souschef, EU-Kommissionens kontor i Danmark
1993-98: Souschef for EU-Kommissionens Presse og Information, Washington D.C., USA
1998-99: Ambassaderåd, EU-Kommissionens delegation i Tyrkiet
Juni 1999-august 2009: Informationschef, Europa-Parlamentets Informationskontor i Danmark

 


Kilde: Europa-Parlamentet & Altinget.dk

<img align="left" src="@nyimg=5192@" />Endnu lyder hans venlige danske og flydende engelske på Europa-Parlamentets danske telefonnummer; men det ændrer ikke ved det triste faktum, at kontorets mangeårige informationschef, Søren Søndergaard, døde natten til fredag, kun 63 år gammel.

Cand.polit. Søren Søndergaard tjente som embedsmand både Kommissionen og Parlamentet, men det må have været sidstnævnte institution, der med hans politiske og folkelige hjerte lå ham nærmest.

EU-systemet kunne godt koste lidt rundt med Frederikshavner-drengen, men det lod han sig ikke gå på af. Han endte jo trods alt altid med de sjove poster.

Han kunne være blevet både en god politiker, en god journalist, og nu altså en god informationschef. For Søren Søndergaard havde et sikkert blik for både mediernes arbejdsvilkår, for den politiske virkelighed og for behovet for at arbejde som den neutrale, loyale embedsmand.

Blev Sørens liv numerisk kort, blev det langt på livsglæde og familiære oplevelser. Et rigt familieliv lyser ud af dagens dødsannoncer, og udover den obligatoriske EU-stjerne var Sørens kontor prydet med en lang række børneportrætter. Vi, der arbejdede for ham og sammen med ham, havde slet ikke tal på dem.

Også en personlig tak til Søren, fordi han - der repræsenterede en stor, international magt - troede på et lille iværksætterprojekt som Altinget.dk fra starten. Vi kom til at arbejde sammen ved flere valg i drømmen om at få stemmeprocenten op.

Hér ved det sidste valg var Søren fysisk mærket, men det var stadig sagen, det gjaldt, og han klynkede ikke det mindste. Det var stadig substansen, detaljen men også visionen om et bedre - mere forenet - Europa, der drev ham.

Han troede, at kunne vi bare få indført digitale valg, skulle det nok få flere til at stemme. Metoden er ikke anerkendt endnu, men tiden skal nok vise, at Søren får ret.

Hans medarbejdere skriver på Europa-Parlamentets hjemmeside stilfærdigt men inderligt, at "Søren var til det sidste en inspiration for os alle. Vi vil huske og savne ham". Der er slet ikke tvivl om, at chefen var vellidt.

Begravelsen finder sted på lørdag kl. 14.00 fra Hørsholm Kirke. I stedet for blomster ønsker familien, at man betænker Kræftens Bekæmpelse på giro (+01) 0001155 (mærket Søren Peter Søndergaard). Det kan også ske digitalt på www.justgiving.com/soren-sondergaard.

Æret være hans minde.

Rasmus Nielsen
Chefredaktør
Altinget.dk

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Søndergaard

Fhv. Informationschef, Europa-Parlamentets informationskontor i Danmark
cand.polit.

0:000:00