Om  
Ole Zacchi

Dødsfald: Fhv. direktør og departementchef Ole Zacchi (81)

Tidligere departementschef i Bolig- og Trafikministerierne Ole Zacchi er død efter kort tids sygdom, 81 år gammel.

Redaktionen

Den tidligere departementschef Ole Zacchi er gået bort i en alder af 81 år efter kort tids sygdom.

Det oplyser hans pårørende til Altinget.

Ole Zacchi fik 19 år som departementschef på Slotsholmen, først i Boligministeriet 1981-1993 og derefter i Trafikministeriet 1993-2000.

Han har udover sin tid på Slotsholmen været direktør 2000-04 for det nu nedlagte Danmarks TransportForskning (DTF) under Trafikministeriet.

I et portræt fra år 2000 skriver Information, at der findes mange historier om Ole Zacchi. Én af dem er, hvordan han gjorde sig bemærket som ung ved at have læst James Joyces Ulysses allerede i 1. g og ved at få klassens næstbedste studentereksamen på Roskilde Katedralskole.

Hans karriere i samfundslivet startede da også tidligt som næstformand for Studenterrådet ved Københavns Universitet 1966-67 og som medlem af Danske Studerendes Fællesråds Præsidium 1967-68.

Ole Zacchi har skrevet artikler og bøger om økonomiske emner, herunder specielt om finansielle forhold.

Zacchi Udvalget
Han lagde i 1980'erne navn til "Zacchi Udvalget", der efter 38 møder i 1987 afgav betænkning om Danmarks fremtidige realkredit-lovgivning og samme år om brancheglidning i den finansielle sektor. Man vendte sig mod foreningsstyrede systemer og anbefalede, at alle fremtidige institutter skulle være aktieselskaber.

Ole Zacchi kunne allerede i år 2000 bryste sig med at være Kommandør af Dannebrogordenen, den Kgl. Norske Fortjenstorden og Den Islandske Falkeorden.

Han, der var født i Hadsund, blev uddannet cand.polit. i 1969. Zacchi efterlader sin jævnaldrende hustru siden 1963 Inge samt fire børn.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ole Zacchi

Fhv. direktør, Danmarks TransportForskning, fhv. departementschef, Bolig- og Trafikministerierne
cand.polit. (1968)

0:000:00