Tidligere miljøminister Lone Dybkjær er død

DØDSFALD: Tidligere miljøminister og medlem af Europa-Parlamentet Lone Dybkjær er død. Hun blev 80 år gammel.

Den tidligere miljøminister og medlem af Europa-Parlamentet for Radikale Venstre, Lone Dybkjær, er død. Hun blev 80 år gammel.

Det oplyser hendes ægtefælle, Poul Nyrup Rasmussen, ifølge DR til Ritzau.

"Hun er og var min elskede, og jeg er så taknemmelig over det liv, vi sammen har haft. Med de store sorger men også de største og lykkeligste øjeblikke. For hende og jeg var kærligheden det største," siger Poul Nyrup Rasmussen i en skriftlig kommentar.

Lone Dybkjær blev første gang valgt til Folketinget for Radikale Venstre i 1973 og havde siden en lang parlamentarisk karriere. I 1988 blev hun som ny miljøminister den første kvindelige minister for Radikale Venstre sammen med kollegaen Aase Olesen.

Hun sikrede den første plads i Europa-Parlamentet til Radikale Venstre i 1994 og bestred posten indtil 2004, hvor hun vendte tilbage til Folketinget og var medlem fra 2005 frem til 2011. Hun var blandt andet partiets ordfører for miljø, energi, arbejdsmarked og udenrigspolitik.

Fra 1994 og frem til sin død var Lone Dybkjær gift med landets tidligere statsminister for Socialdemokratiet, Poul Nyrup Rasmussen.

Lone Dybkjær fik i 2011 konstateret brystkræft for første gang og forklarede i efteråret 2019, at behandlingsmulighederne var ved at være tømt ud.

Forrige artikel Overblik: Sådan vil EU-landene fordele milliarder til klima og forskning Overblik: Sådan vil EU-landene fordele milliarder til klima og forskning Næste artikel EU-aftalen splitter parlamentarikere: EU-aftalen splitter parlamentarikere: "Vi kan vælge at forkaste eller godkende aftalen"