Om  
Torben Rechendorff

Dødsfald: Fhv. partiformand, minister og MF Torben Rechendorff (85)

Tidligere partiformand, minister og medlem af Folketinget for Konservative Torben Rechendorff er død i en alder af 85 år. 

Redaktionen

Den tidligere partiformand for Konservative Torben Rechendorff er død i en alder af 85 år.

Det har familien oplyst til partiet, meddeleler nuværende partiformand Søren Pape Poulsen (K) på Facebook.

Fra 1966 til 1974 var Torben Rechendorff kommunalbestyrelsesmedlem i Hørsholm Kommune og fra 1981 til 1988 generalsekretær for Konservative. Torben Rechendorff blev udnævnt som kirkeminister i 1988 og som kirke- og kommunikationsminister i 1989 og frem til 1990. Her blev han første gang valgt som folketingsmedlem for Konservative og blev efter valget genudnævnt til kirke- og kommunikationsminister frem til 1993.

I 1993 overtog Torben Rechendorff formandsposten i Det Konservative Folkeparti i en tumultarisk periode, da regering trådte tilbage som følge af Tamilsagen og daværende formand Poul Schlüter efterfølgende trak sig som formand. Torben Rechendorff stoppede som partiformand i 1995, hvor Hans Engell overtog posten.

Torben Rechendorff blev genvalgt i 1994 og stoppede i Folketinget i 1998. Han blev i 1989 Kommandør af Dannebrog og var fra 2000 - 2005 formand for Grænseforeningen.

"Vores parti har meget at takke Torben Rechendorff for. Han har både været folketingsmedlem, minister, generalsekretær og formand for vores parti. Og det giver ham selvfølgelig en hel særlig plads i vores partihistorie. Torben Rechendorff var i mange år herefter en aktiv stemme i partiet, og vores parti har haft enorm gavn af hans arbejde igennem årene. Mine tanker går til familien i denne tid," skriver Søren Pape Poulsen på Facebook.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Torben Rechendorff

Fhv. partiformand, minister og MF (K)
Lærer (Frederiksberg Seminarium)