Om  
Jens-Kristian Søgaard

Dødsfald: Fhv. rektor og forbundsformand, fotochef Jens-Kristian Søgaard (72)

Tidligere rektor for Journalisthøjskolen og formand for Pressefotografforbundet, pressefotograf Jens-Kristian Søgaard, Egå, er død efter længere tids sygdom, 72 år gammel.

Redaktionen

Journalistik kan føre til alt, selv om man ikke forlader faget. Det kunne være den usædvanlige ledetråd for pressefotografen Jens-Kristian Søgaard, der er død efter længere tids sygdom, 72 år gammel.

Jens-Kristian Søgaard studerede først matematik og fysik på Aarhus Universitet men valgte så at uddanne sig til pressefotograf ved det nu hedengangne, socialdemokratiske dagblad Demokraten i Århus.

Jens-Kristian Søgaard var i en årrække formand for Pressefotografforbundet og desuden lektor og siden rektor for Danmarks Journalisthøjskole. 

Han vil især blive husket for sin store indsats for give pressefotografiet – og pressefotograferne – en langt mere fremtrædende plads i mediebilledet, skriver Jyllands-Posten.

Hér blev han i 1994 fotochef og stod på broen i den store forvandling af faget, da computere, ny teknik og digitale billeder forandrede hverdagen og hastigheden i formidlingen.

Jens-Kristian Søgaard modtog en lang række priser, senest i november 2021, da Pressefotografforbundet på sin generalforsamling kvitterede for den livslange indsats ved at gøre ham til æresmedlem.

Jens-Kristian Søgaard efterlader sig hustru og to voksne børn.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jens-Kristian Søgaard

Fotograf, fhv. formand for Pressefotografforbundet, fhv. rektor for DMJX, fhv. billedchef på Jyllands-Posten
Pressefotograf

0:000:00