Om  
Kirsten Sparre Andersen

Dødsfald: Forhenværende V-folketingsmedlem Kirsten Sparre Andersen (91)

Forhenværende folketingsmedlem i 1970'erne Kirsten Sparre Andersen (V), Hellerup, er død, 91 år gammel.

Redaktionen

I sit lange arbejdsliv nåede Kirsten Sparre Andersen at være ernæringskonsulent, forfatter og medlem af Folketinget for Venstre.

Hun voksede op i Nordjylland og flyttede efter studentereksamen fra Aalborg Katedralskole til København, hvor hun blev uddannet som ernæringskonsulent på Suhrs Husholdningsskole.

1943 blev hun gift med aktuar Erik Sparre Andersen, som blev dr.phil. og professor i matematik. Parret var gift til hans død 60 år senere og fik fire børn.

Kirsten Sparre Andersen underviste i mange år på Københavns Kommunes Aftenskole, hvor hun specialiserede sig i at lære døve og fysisk handicappede, hvordan man klarer sig i køkkenet. 1958 flyttede familien til Aarhus, hvor hun fortsatte med at undervise i Folkeligt Oplysnings Forbund. 

Hendes stigende interesse for politik førte til, at hun 1973 blev opstillet til folketingsvalget for partiet Venstre. Hun blev – trods jordskredet – valgt og genvalgt i 1975.

1982-1992 var Kirsten Sparre Andersen ernærings- og madskribent for Jyllands-Posten. Desuden var hun medlem af Madpublicisterne, og i forbindelse med sin 90-års fødselsdag i 2010 udgav hun bogen 'Køkkenklassikere – god mad til alle tider'. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kirsten Sparre Andersen

Fhv. MF (V), ernæringskonsulent, forfatter
ernæringskonsulent, Suhrs Husholdningsskole, cand.oecon-studier (Aarhus Uni.)

0:000:00