Om  
Anders Bodelsen

Dødsfald: Forfatter Anders Bodelsen (84)

Forfatteren Anders Bodelsen er død, 84 år gammel. Han efterlader et forfatterskab, der fintfølende indkredsede fremvæksten af det danske velfærdssamfund. 

Redaktionen

Anders Bodelsen skrev bl.a. romanerne "Guldregn", "Tænk på et tal" og "Hændeligt Uheld".

Han har modtaget flere priser, og i 1986 blev han tildelt Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

Anders Bodelsen blev født i et inspirerende, intellektuelt hjem: Faren, professor C.A. Bodelsen var litteraturforsker med speciale i engelsk litteratur. Moren Merete Bodelsen var kunsthistoriker. Begge forældre var aktive i modstandsbevægelsen - faren som medlem af Frihedsrådet.

Anders Bodelsen begyndte sit lange og betydelige forfatterskab - der kulminerede i 60'erne og 70'erne - allerede som 22-årig med debutromanen "De lyse nætters tid". Derefter skrev han en stribe bøger, indtil han i 1997 blev ramt af en tolv år lang skriveblokade. Først i 2009 kom han så småt i gang igen.

Han efterlader et forfatterskab, der fintfølende indkredsede fremvæksten af det danske velfærdssamfund. Han kom også til at få succes som krimiforfatter.

Anders Bodelsens talent rakte desuden til en række tv- og radiospil.

En bredere kreds kendte skribenten fra dagblade: Bodelsen var medarbejder ved Information 1964-67 og helt fra 1967 ved Politiken, bl.a. som klummeskribent og tv-anmelder.

I 1978 skrev menneskekenderen så en kronik til avisen om sin egen afhængighed af alkohol:

"Indtil jeg var tredive, arbejdede jeg hårdt for at præstere noget i mit job som skribent. Jeg drak omtrent som andre i mit miljø, kun selskabeligt, men af og til med et ubehageligt blackout som resultat. Så fik jeg min "succes" og med den et behov for at fastholde den, leve op til de forventninger, jeg følte man stillede til mig, og som jeg i hvert fald stillede til mig selv. Gerne overgå dem."

I 2019 døde hans hustru Eva, som Bodelsen blev gift med i 1975.

"Vi har holdt sammen - jeg vil ikke sige i tykt og tyndt, for det har været tykt alt sammen," sagde Bodelsen med et grin i 2017.

Anders Bodelsen tilbragte de sidste år på et plejehjem og efterlader sig to døtre og flere børnebørn.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Bodelsen

Forfatter
Studeret jura, økonomi og litteratur ved Københavns Uni. (1956-60)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024