Dødsfald: Kontorchef, cand.jur. Bo Brix (84)

Fhv. kontorchef, cand.jur. Bo Brix, Humlebæk, er død, 84 år. Naturfredning blev embedsmandens virkefelt siden 1960'erne. Bisættes torsdag 25. januar 2024.

Redaktionen

Juristen Bo Brix blev midt i 1960’erne ansat til at varetage naturfredningen, som på det tidspunkt var en afdeling i Kulturministeriet. Om formiddagen virkede han som advokat, og eftermiddagen blev så anvendt til på statens vegne at beskytte den danske natur, skriver Politiken.

Da Miljøministeriet kom til i 1973, blev Bo Brix optaget af miljøet på fuld tid, og en af hans første opgaver i Fredningsstyrelsen var at give skovløse Ærø en løvskov.

Da Skov-og Naturstyrelsen blev etableret i 1987, udnævntes Bo Brix til chef for det udviklingskontor, der fastlagde de strategier, styrelsen arbejdede med.

Fra 1994 var han chef for flere forskellige kontorer i Skov- og Naturstyrelsen. Han havde bl.a. ansvaret for Skov- og Naturstyrelsens indsats for naturgenopretning og andre større strategier såsom regeringens natur- og miljøpolitiske redegørelser.

Bo Brix var i en periode medlem af Strandbeskyttelseskommissionen og af Det Strategiske Miljøforskningsprogram, der i årene 1992-2004 uddelte i alt 700 mio. kr. til forskere på naturområdet.

Efter sin pensionering i 2005 udgav han bl.a. på Greens Forlag ’Skagen er sagen – ferievers’ med illustrationer af hans kone Cresta Simonsen.

Bo Brix, der var far, farfar og oldefar, bisættes fra den lokale Humlebæk Kirke torsdag 25. januar 2024 kl. 13. Efter afdødes ønskes opfordres man ved fremmøde til kun at medbringe en enkelt rose til midtergangen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bo Brix

Advokat
Cand.jur.

0:000:00