Om  
Mogens Bille Nielsen

Dødsfald: Mangeårig politisk redaktør ved Ekstra Bladet Mogens Bille, 75 år

Et i sin samtid særdeles kendt ansigt på Christiansborg, fhv. leder af Ekstra Bladets politiske redaktion, Mogens Bille Nielsen, Hørsholm, er død, 75 år gammel. Bisættes 25. januar 2024

Redaktionen

Mogens Bille blev født i Nibe i 1948 og journalistuddannet på Aalborg Stiftstidende. Han var kortvarigt ansat på B.T., men det blev den anden formiddagsavis i samtiden, Ekstra Bladet, der for alvor blev hans avis. Dels som politisk journalist og redaktør, dels som ledende redaktionssekretær på hovedredaktionen på Rådhuspladsen i København.

Mogens Bille var i sin samtid et af de meget kendte ansigter på Christiansborg - fra en tid, hvor antallet af journalister og medier var færre end i dag. Ofte så man ham gå rundt på gangene for at snuse nyheder op.

Men udover det politiske stof havde Mogens Bille også en redaktør i maven. Han blev derfor gennem mange år leder af Ekstra Bladets redaktionssekretariat, hvor han dels ledede et stort hold af redigerende om aftenen og ud på natten, dels satte de skrivende journalister i gang.

Mogens Bille var far og morfar.

Bisættelsen finder sted fra Kokkedal Kirke i Hørsholm torsdag 25. januar 2024 kl. 12.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mogens Bille Nielsen

Fhv. leder af den politiske redaktion og ledende redaktionssekretær, Ekstra Bladet
Journalistuddannet på Aalborg Stiftstidende

0:000:00