Dong klar til børsen: Værdisættes til over 100 mia. kroner

DONG: Til juni skal Dong Energy på børsen, og energiselskabet bliver værdisat til mellem 83,5 og 106,5 milliarder kroner.

Foto: Henning Bagger/Scanpix
Cecilie Gormsen

Når Dong Energy i næste måned skal på børsen, bliver det værdisat til mellem 83,5 og 106 milliarder kroner. Det oplyser energiselskabet i en pressemeddelelse.

Kursintervallet er sat til mellem 200 og 255 kroner per aktie, hvilket svarer til ovennævnte markedsværdi.

Dong forventer, at børsnoteringen kommer til at understøtte energiselskabets vækst og strategi, styrke den internationale profil og give Dong bedre adgang til de offentlige kapitalmarkeder og en bred kreds af nye danske og internationale aktionærer.

Hjort: En milpæl
Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) kalder børsnoteringen en milepæl for Dong og et vigtigt skridt i selskabets strategiske udvikling.

”Dong Energy har udviklet sig til et internationalt selskab med en klar grøn profil, der bidrager positivt til en bæredygtig fremtid,” siger Claus Hjort Frederiksen og fortsætter:

”Staten vil fortsat være majoritetsaktionær efter børsnoteringen, og byder nye investorer velkommen til at blive en del af ejerskabet af Dong Energy.”

Den danske stat sælger som majoritetsaktionær en andel af sin nuværende aktiepost, men beholder 50,1 procent af aktierne efter børsnoteringen.

Udbuddet består af et basisudbud af mellem 15,1 procent og 17,4 procent af de eksisterende aktier i selskabet ved et delvist salg fra de nuværende aktionærer i Dong, bortset fra medarbejderaktionærer.

Skal være førende
Formand for Dongs bestyrelse, Thomas Thune Andersen, mener, at Dong i dag fremstår som en finansielt robust, hurtigt voksende og lønsom virksomhed med en førende position inden for havvind.

”Vi har opbygget en stærk og differentieret profil inden for vedvarende energi og gjort store fremskridt hen imod at blive et af Europas førende energiselskaber i omstillingen til vedvarende energi,” siger Thomas Thune Andersen.

Også Henrik Poulsen, som er administrerende direktør i Dong, glæder sig over børsnoteringen, og han fortæller, at Dong har opført 22 havmølleparker og har en markedsandel på 26 procent af verdens idriftsatte havvindmøller.

”Vores fortsat lønsomme vækst frem mod 2020, som vil indebære mere end en fordobling af vores installerede kapacitet, understøttes af en robust og transparent udbygningsplan for havvind. Samtidig er vi kommet langt med at optimere og forme vores danske forsynings- og olie- og gasdivisioner, så de kan bidrage med stærke pengestrømme fremadrettet,” siger han.

Der udstedes ingen nye aktier i forbindelse med børsnoteringen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00