Finansminister anerkender Rigsrevisionens Dong-kritik

DONG-SAGEN: Finansminister Kristian Jensen (V) anerkender, at salget af Dong ikke er tilstrækkeligt dokumenteret. Han afviser dog kritikken om, at Økonomiudvalget ikke blev orienteret til fulde.

Dokumentationen i forbindelse med Dong-salget kunne have været bedre.

Det siger finansminister Kristian Jensen (V), og han anerkender dermed dele af den kritik af Dong-salget, som Rigsrevisionen tidligere på året kom med.

”Finansministeriet anerkender, at ministeriet kunne have sikret yderligere dokumentation ved at have anmodet Goldman Sachs om at afgive hele buddet skriftligt,” skriver Kristian Jensen i en redegørelse.

Salget af Dong har længe fyldt i dansk politik, og der er stadig efterslæb fra sagen, der startede under Helle Thorning-Schmidt i 2013. Helt konkret drejer det sig om det tilbud, Goldman Sachs afgav. Dele af buddet blev nemlig givet mundtligt og er derfor ikke dokumenteret.

I maj 2017 kritiserede Rigsrevisionen Finansministeriet for ikke at have haft styr på dokumenteringen af salget.

Det førte ifølge Rigsrevisionen til et manglende beslutningsgrundlag i Økonomiudvalget, der tog beslutningen om salget af Dong sammen med forligskredsen. Og det er den kritik, Kristian Jensen nu svarer på.

Enig, men
Generelt anerkender finansministeren Rigsrevisionens kritik. Det gælder blandt andet, at forhandlingerne skulle være dokumenteret bedre.

Kristian Jensen er dog ikke enig i, at Økonomiudvalget og forligskredsen ikke blev tilstrækkeligt orienteret.

”Det er Finansministeriets opfattelse, at der lå detaljerede og tilstrækkelige beregninger til grund for ministeriets beslutningsgrundlag til regeringen og forligskredsen i hele kapitaludvidelsesforløbet,” skriver finansministeren.

Kristian Jensen tager dog kritikken til efterretning, men slår fast, at der efter hans mening ikke kunne være blevet dokumenteret yderligere for detaljerne i salget over for Økonomiudvalget.

”Det er tilstrækkeligt beskrevet i en sag til regeringens Økonomiudvalg, hvordan Finansministeriet og Danske Bank på baggrund af beregningerne kommer frem til en samlet vurdering af en værdiansættelse af DONG Energy,” skriver Kristian Jensen.

Rigsrevisionen har vurderet, at sagen nu er tilstrækkeligt belyst og derfor kan afsluttes.

Forrige artikel Politisk overblik: DF sætter deadline for forhandlinger Politisk overblik: DF sætter deadline for forhandlinger Næste artikel Konservativ politiker lander topjob i FN's Fødevareprogram Konservativ politiker lander topjob i FN's Fødevareprogram