Lotte Mejlhede og Jes Dorph-Petersen, valgværter 2011
(Foto: TV 2)

Dorph og Mejlhede TV 2-værter på valgaften

19. august 2011 kl. 14:44
TV 2-VALG: Jes Dorph-Petersen gør klar til sit sjette folketingsvalg på TV 2, hvor han i år får følgeskab af Lotte Mejlhede fra NEWS.
| Flere

Studievært Jes Dorph-Petersen har i sin tid på TV 2 dækket fem folketingsvalg, og han er nu klar til sit sjette.

"En valgaften er demokratiets festaften, og det bliver et meget spændende valg denne gang. Dette valg bliver mere et resultatvalg med dybde end et stemningsvalg, og vores motto er, at vi skal være kloge på den kvikke måde," siger Jes Dorph-Petersen, der i en pressemeddelelse glæder sig til at være makker med Lotte Mejlhede:

"Vi spiller rigtig godt sammen, og det er også nødvendigt, for denne valgaften kan blive som at kommentere en kamp i forlænget spilletid eller afgøre et maraton på målfoto," siger Jes Dorph-Petersen.

Lotte Mejlhede har stor journalistisk og politisk erfaring, og rollen som vært og ordstyrer i debatter og analyser har hun beskæftiget sig med i årevis - ikke mindst på TV 2 NEWS, som ret beset i dag har Danmarks mest grundige tv-dækning af den politiske hverdag.

Lotte Mejlhede har også været reporter på tidligere valgaftener på TV 2, og hun træder altså nu helt ind i valgstudiet.

"Mit arbejde er dybest set én lang forberedelse til den store finale: Valgaftenen. Og dette valg bliver et af de mest interessante i årtier. På valgaftenen skal jeg forsøge at give seerne et overblik - og følge resultaterne, når de tikker ind. Resultater, som sandsynligvis vil afgøre mange politiske skæbner. Det er en underdrivelse, når jeg siger, at jeg glæder mig - både til valgkamp, valgaften og til samarbejdet med Jes og Kaare," siger Lotte Mejlhede i pressemeddelelsen.

Kaare på
Jes Dorph-Petersen og Lotte Mejlhede får på valgaftenen således også assistance af TV 2's tidligere politiske redaktør og nuværende politiske reporter gennem mange år, Kaare R. Skou. Det bliver hans sidste valg, idet han allerede sidste år meddelte, at næste folketingsvalg bliver hans sidste. Han fratræder i den måned, valget afholdes.

Jes Dorph-Petersen og Lotte Mejlhede runder i øvrigt valgaftenen af omkring midnat, der traditionen tro slutter med en partilederrunde.

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK