DR flytter redaktioner til Jylland

UDFLYTNING: En række DR-redaktioner flytter fra København til Aarhus og Jylland. Det betyder også, at medarbejdere skal flyttes fra DR Byen.

Foto: Camilla Rønde/Scanpix
Cecilie Gormsen

DR udflytter nu også arbejdspladser fra hovedstaden, og mange medarbejdere vil de kommende år blive flyttet fra Ørestaden.

Public service-institutionen har onsdag orienteret sine ansatte og offentligheden om, at en række arbejdspladser og redaktioner skal flyttes til Aalborg og Aarhus.

DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn peger på, at DR's produktion skal være forankret i hele Danmark.

”I de kommende år vil vi komme endnu mere ud i hele landet, samtidig med at vi nytænker en række af vores programmer og tjenester,” siger hun.

Sporten og Vejret til Aarhus
Maria Rørbye Rønn peger på, at man i Aarhus allerede har et kreativt produktionsmiljø, hvor programmer som ’Indefra med Anders Agger’, ’Rigtige mænd’ og ’Nak og Æd’ viser andre billeder af Danmark, end man får fra hovedstaden.

”Den tilgang bygger vi nu videre på med flere redaktioner i Aarhus og det nye center i Aalborg, så vi kan dække hele Danmark endnu bedre,” siger Maria Rørbye Rønn, generaldirektør i DR.

Hos DR i Aalborg kommer der et nyt center for innovativ formidling af videnskab og undervisning. Her vil en række af DR's allerede eksisterende aktiviteter indenfor feltet blive samlet, ligesom centret skal stå for et nyt projekt for digital læring og vidensformidling på nettet.

DR's redaktion i Aarhus bliver også udbygget markant. Redaktionerne DR Sporten og DR Vejret rykker begge til Aarhus, ligesom også redaktionerne bag magasinerne Kontant og Madmagasinet bliver samlet i den jyske hovedstad. DR Aarhus får også en ny, udvidet kulturredaktion, som blandt andet får ansvaret for et nyt kulturmagasin på DR2.

"Endnu et markant skridt"
Og DR's tilstedeværelse uden for hovedstaden er de senere år blevet styrket, fortæller bestyrelsesformand i DR, Michael Christiansen.

”Det har været en succes, og vi tror på, at vi kan gøre endnu mere. Jeg er glad for, at vi nu kan tage endnu et markant skridt for at sikre, at DR også i fremtiden er relevant for alle i Danmark,” siger han.

Planen er, at der skal flyttes 165 årsværk til Aarhus og Aalborg. Det svarer ifølge DR til en stigning i antallet af medarbejdere uden for hovedstaden med cirka en tredjedel i forhold til i dag.

Den store flytteplan betyder dog ikke kun udflytning fra Ørestaden. DR Fiktion flytter nemlig fra TV-Byen i Søborg til hovedsædet i DR Byen.

Ansatte står over for svært valg
En række medarbejdere vil skulle flytte med deres opgaver fra DR Byen til Aarhus eller Aalborg.

”Planen er et vigtigt led i at sikre, at DR også i de kommende år er relevant for hele befolkningen. Men jeg har også stor forståelse for, at det betyder, at mange dygtige medarbejdere kommer til at stå over for et meget vanskeligt valg,” siger generaldirektør Maria Rørbye Rønn.

”Det kan være et stort skridt for den enkelte at flytte til en anden del af landet. Vi vil gøre vores for at hjælpe både dem, som vælger at flytte med og dem, som ikke har mulighed for det,” tilføjer hun.

Ifølge fagbladet Journalisten har de berørte medarbejdere fået at vide, at hvis man ikke tager imod en udflytning, kan man betragte sig selv som opsagt. Tillidsfolkene indleder nu forhandlinger med ledelsen, og fællestillidsmand Henrik Friis Vilmar håber helt at undgå fyringer.

"Vi håber, at ingen mister deres arbejde på grund af det her. Det er vores udgangspunkt. Vi vil bl.a. forsøge at løse det med omrokeringer. Men det er klart, at hvis alle siger nej til at flytte med, så kan det godt blive vanskeligt," siger han til Journalisten.

De fleste redaktioner flytter 1. januar 2017, mens DR Sporten og DR Vejret først får base i Aarhus 1. februar 2018.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Maria Rørbye Rønn

Generaldirektør, DR, næstformand, Bikubenfonden
cand.jur. (Københavns Uni. 1990)

Michael Christiansen

Formand, Jazzhus Montmartre, teatret Sort/Hvid og Black Box , fhv. bestryrelsesformand bestyrelsesformand, Fjord&Bælt og DR, fhv. direktør , Det Kgl. Teater
cand.jur. (Københavns Uni. 1970)

0:000:00