DR vil nedlægge op til 65 stillinger

MEDIER: Op til 65 stillinger i DR skal nedlægges som følge af en ny økonomiplan, som generaldirektør Maria Rørbye Rønn onsdag fremlægger. Planen skal sammen med andre besparelser finansiere nye initiativer i DR for 100 millioner kroner årligt.

DR varsler op til 65 fyringer som følge af en ny økonomiplan.

I økonomiplanen, som lanceres i dag onsdag af DR's generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, vil DR lancere nye iniativer til samlet 100 millioner kroner årligt. I den nye plan lægges der op til, at 25 til 30 stillinger nedlægges for at få råd til de nye tiltag, som blandt andet omfatter et øget fokus på børn og unge, kultur, nyheder og aktualitet.

Yderligere 30 til 35 stillinger i DR skal også nedlægges som følge af 'Publiceringsplan 2018'. Samtidig nævner DR lukningen af underholdningsprogrammet X Factor, mindre udenlandsk indkøbt indhold til ungdomskanalen DR3 og flere effektiviseringstiltag som finansieringskilder til de nye initiativer på DR.

DR's nye økonomiplan rammer ned i en bred politisk debat om DR's størrelse. Selvom Christiansborg-forhandlinger om et nyt medieforlig først begynder i foråret 2018, har flere politiske partier allerede skudt debatten i gang. Blandt andet har Dansk Folkeparti foreslået at afskaffe licensen og beskære DR's økonomi med 25 procent. Kulturminister Mette Bock (LA) sagde ved sin tiltrædelse i efteråret 2016, at hun ville arbejde for et slankere DR.

Mindre nyhedsledelse, mere Snapchat
Med sin nye økonomiplan lægger DR op til at slanke nyhedsledelsen for i stedet at styrke fagredaktionerne. Nyhedsdækningen vil DR ændre, så der kommer øget fokus på sociale medier og nyheder på Snapchat.

Generaldirektør Maria Rørbye Rønn uddyber i en pressemeddelelse DR's nye prioriteringer.

"Vi foretager de nødvendige op- og nedprioriteringer af vores indhold og aktiviteter for at sikre, at befolkningen også i en endnu mere digital fremtid har adgang til et stærkt og tydeligt public service-indhold. Med en særlig indsats for børn og unge, kultur og nyheder og aktualitet samler vi kræfterne på nogle af de områder, hvor vi for alvor kan gøre en forskel for befolkningen," siger Maria Rørbye Rønn og fortsætter:

"Det kræver fravalg og prioriteringer, men giver også mulighed for at tage nye chancer og skabe nyt dansk indhold, som DR har en unik mulighed for at formidle ud til alle danskere."

DR oplyser ikke præcist hvor og hvornår de mange stillinger skal skæres bort, men skriver i pressemeddelelsen, at der nu vil gå en HR-proces i gang. Processen skal afdække det præcise antal af stillinger, der skal fjernes.

Forrige artikel Intern strid i KL efter folkeskole-offensiv Intern strid i KL efter folkeskole-offensiv Næste artikel Nyt chefhold i DR Nyheder Nyt chefhold i DR Nyheder
Alle partier står bag aftale om genåbning: Her er hovedpunkterne

Alle partier står bag aftale om genåbning: Her er hovedpunkterne

FASE 4: Restauranter må holde længere åbent, og det bliver lettere at komme til Danmark som turist, men forsamlingsforbuddet består. Det er nogle af hovedpunkterne i den aftale, regeringen netop har landet med alle Folketingets partier. Se dem alle her.