Dronningen holder tale til nationen om coronavirus

TALE: Dronning Margrethe holder tirsdag aften tale til den danske befolkning om situationen med udbredelsen af coronavirus. Umiddelbart før holder statsministeren pressemøde om nye tiltag mod corona.

Dronning Margrethe vil tirsdag aften tale til nationen om den alvorlige situation med udbredelse af coronavirus i Danmark.
Dronning Margrethe vil tirsdag aften tale til nationen om den alvorlige situation med udbredelse af coronavirus i Danmark.Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Klokken 20.00 i aften vil dronning Margrethe holde en tv-transmitteret tale til danskerne om "den alvorlige situation i forbindelse med udbredelsen af coronavirus".

Det fremgår af en kortfattet pressemeddelelse udsendt af Kongehuset tirsdag eftermiddag.

Talen bliver optaget i eftermiddag på Fredensborg Slot og vil i aften kunne ses på både DR og TV 2. Du kan læse talen her på Altinget efter transmissionen.

Dronning Margrethes tale kommer samme dag, som det officielle antal smittede ifølge Statens Serum Institut runder 960, hvoraf 82 aktuelt er indlagt. Fire personer, som var smittet med coronavirus er døde, men kun i ét af tilfældene er det bekræftet, at coronavirus var direkte dødsårsag.

Frederiksen holder pressemøde
Statsministeren vil også gerne sige noget til befolkningen og til pressen. Det gør hun klokken 19 umiddelbart før dronningens tale. Du kan se pressemødet live her på Altinget.

Det forventes, at Mette Frederiksen vil orientere om, hvordan det aktuelt står til med udbredelsen af smitten i Danmark. Hun vil også præsentere nye initiativer for at bremse smitten.

Frederiksen har tirsdag klokken 17 deltaget i et video-topmøde med de øvrige statsledere i EU.

Artiklen er opdateret tirsdag eftermiddag med oplysninger om pressemøde med statsministeren.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

H.M. Dronning Margrethe Alexandrine Þorhildur Ingrid

Præsident, Det Kgl. Nordiske Oldskriftselskab, formand, Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, stifter af Dronning Margrethe II's Arkæologiske Fond
filosofikum (Københavns Uni. 1960), studier i arkæologi (University of Cambridge 1961), studier i statskundskab (Aarhus Uni. m.fl.)

0:000:00