Om  
H.M. Dronning Margrethe Alexandrine Þorhildur Ingrid
Kong Frederik IX (Christian Frederik Franz Michael Carl Valdemar Georg)

Dronningen i ny bog: Far havde alkoholproblemer

I anledning af Dronningens forestående 50 års jubilæum som regent udkommer flere bøger. I en oplyser Margrethe, at hendes Far, Kong Frederik IX, "i en del år havde alkoholproblemer".

Redaktionen

I bogen "Undervejs - Dronning Margrethe fortæller til Tom Buk-Swienty", der udkommer i dag på Politikens Forlag, er regenten bl.a. citeret sådan:

"Det er ikke et emne, jeg bryder mig om at trampe rundt i, men i en del år havde far alkoholproblemer. Alkoholproblemet var ikke noget, vi talte om før mange år senere."

Bogen på 350 sider er blevet til på baggrund af 37 timers samtale med historiker og journalist Tom Buk-Swienty, som bl.a. er kendt for bestsellere om krigen i 1864 og Dinesen-slægten.

Undervejs fortæller Dronningen også for første gang om sit møde og liv med sin gemal, Prins Henrik. Det er første gang siden prinsens død. Hun påtager sig en stor del af skylden for hans begrænsede tilegnelse af det danske sprog, fordi de talte fransk eller engelsk sammen.

"Det piner mig at tænke tilbage på. Jeg var ikke opmærksom på, hvor vanskeligt det var for ham med det danske. Desværre ikke. Det skulle jeg have været. Men havde jeg kunnet ændre på det og have gjort det bedre? Problemet er, at jeg dengang som nu var, som jeg er. Og det er ikke altid, at det er lige vellykket", siger Dronningen selverkendende i bogen.

På trapperne er også Gyldendals "Monark og Menneske" af politisk redaktør Thomas Larsen, der indeholder en samtale med Dronnningen samt en række interviews med personligheder tæt på regenten.

Regentjubilæet er i januar 2022.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

H.M. Dronning Margrethe Alexandrine Þorhildur Ingrid

Præsident, Det Kgl. Nordiske Oldskriftselskab, formand, Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, stifter af Dronning Margrethe II's Arkæologiske Fond
filosofikum (Københavns Uni. 1960), studier i arkæologi (University of Cambridge 1961), studier i statskundskab (Aarhus Uni. m.fl.)

Kong Frederik IX (Christian Frederik Franz Michael Carl Valdemar Georg)

Konge af Danmark (1947-72), kontreadmiral
Søværnet

0:000:00