DR's dramachef stopper og tager holdet med

FARVEL: Piv Bernth stopper som dramachef i DR for at starte eget produktionsselskab. Hun tager sin souschef og flere producenter fra DR med sig. 

Piv Bernth har været i stillingen som dramachef i DR siden 2012, men stopper ved udgangen af november for at starte eget produktionsselskab. 

Det skriver DR i en pressemeddelelse. 

61-årige Piv Bernth har været producer på en række af DR's succeser, blandt andet tv-serierne "Nikolaj og Julie", "Forbrydelsen", "Borgen" og "Arvingerne", og hun har gennem årene modtaget adskillige priser. 

Kulturdirektør i DR, Tine Smedegaard Andersen, ærgrer sig over Piv Bernths beslutning:

”Der er ingen tvivl om, at det er et tab for DR, at Piv Bernth har valgt at stoppe som dramachef. Men selvom jeg gerne havde set Piv Bernth fortsætte, så har jeg også forståelse for hendes ønske om at prøve noget nyt. Jeg vil gerne takke Piv Bernth for hendes imponerende indsats for at give danskerne nyskabende tv-drama i verdensklasse. Jeg ønsker Piv Bernth held og lykke fremover.”

Souschef og producenter følger med
Det er ikke kun Piv Bernth, som DR skal vinke farvel til. Souschef i DR Drama, Lars Hermann, og flere af afdelingens producenter har også valgt at stoppe i DR for at blive en del af det private produktionsselskab. 

Det er altså et helt nyt hold, der skal sættes, når stillingen som dramachef er blevet besat.

”Det bliver op til den nye dramachef at sikre en fortsat visionær videreudvikling af DRs internationalt anerkendte dramaafdeling. Den nye dramachef får et stærkt fundament at stå på i forhold til at sætte det nye hold, der skal sikre, at DR har den kreative og produktionsmæssige gennemslagskraft, så vi også i fremtiden kan give befolkningen dansk drama i verdensklasse,” siger Tine Smedegaard Andersen.

DR skal nu på jagt efter en ny dramachef og meddeler, at stillingen bliver slået op i denne uge.  

Stillingen som souschef i DR Drama bliver ligeledes opslået i denne uge, og indtil den nye dramaledelse er på plads, er administrationschef i DR Kultur, Lene Nordin, konstitueret souschef for DR Drama.

Kontroversielle udtalelser om DF
Piv Bernth kom sidste år i vælten, da det kom frem, at hun i newzealandsk radio havde udtalt sig negativt om Dansk Folkeparti. Søren Espersen (DF) mente i den forbindelse, at udtalelsen bestyrkede en mistanke om, at DR's dramaafdeling var styret af politiske interesser.

Interviewet på Radio New Zealand fandt sted i forbindelse med et arrangement om kvinder i film og på TV og handlede om den politiske situation i Danmark med reference til den populære tv-serie "Borgen", hvor Sidse Babett Knudsen spillede den danske statsminister Birgitte Nyborg.

DRs kulturdirektør, Tine Smedegaard Andersen, bakkede i forbindelse med sagen sin dramachef op i et interview i Berlingske

 

Forrige artikel Oversigt: Kulturnattens politiske arrangementer Oversigt: Kulturnattens politiske arrangementer Næste artikel Kunstnere truer med at sagsøge staten Kunstnere truer med at sagsøge staten
Hvem stemmer på Radikale? Her er partiets kernevælger

Hvem stemmer på Radikale? Her er partiets kernevælger

VÆLGERPROFIL: Er Radikales vælgere unge eller gamle? Og hvilken uddannelsesbaggrund er mest udbredt blandt partiets vælgere? Altinget ser nærmere på den typiske R-vælger på dagen for partiets landsmøde.