Om  
Lasse Quvang Rasmussen
Alexander Grandt Petersen

DSU har valgt ny formand

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, DSU, har fået en ny formand efter ungdomspartiets landskongres denne weekend. De omtrent 200 unge politiker-spirer, der var samlet, valgte 26-årige Lasse Quvang Rasmussen til posten.

Line Jenvall

Der stod formandsvalg på dagsordenen, da Socialdemokratiets ungdomsparti, Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, holdt kongres i Vejen i weekenden.

Lasse Quvang Rasmussen blev valgt som ny DSU-formand, skriver ungdomspartiet i en pressemeddelelse.

Han er 26 år gammel og opvokset i Østjylland. Gennem næsten ti år har har han været en del af DSU med plads i forretningsudvalget og som medarbejder i Landsforbundet. Han er i øjeblikket i gang med at afslutte kandidatuddannelsen i statskundskab ved Aarhus Universitet, og i 2014 stillede han op til Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet. Selvom det ikke blev til plads i Bruxelles, høstede han 12.421 stemmer ved den lejlighed. 

På formandsposten afløser han Alexander Grandt Petersen.

Den nye formand takkede ved kongressen for valget med en tale, hvor han langede kraftigt ud efter Dansk Folkeparti.

"Dansk Folkeparti forråder det danske velfærdssamfund. De solgte efterlønnen for en grænsevagt med en schæferhund. De var bagmænd bag dagpengeforringelserne. Og nu sidder de igen på afgørende mandater. På under et år ved magten har de tvunget velfærdssystemet i knæ med minusvækst, slagtet milliarder fra uddannelsessystemet, taget penge fra de arbejdsløse - og hvis vandrørene taler sandt, fjerner de SU på kandidatuddannelserne, og lad os nu se om der ikke også ender med skattesænkninger til efteråret," lød det fra Lasse Quvang Rasmussen på talestolen foran kongressens delegerede.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lasse Quvang Rasmussen

Public affairs-konsulent, Danmarks Idrætsforbund
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2016)

Alexander Grandt Petersen

Seniorrådgiver, Primetime
cand.merc.kom. (CBS 2018)

0:000:00