DSU: S skal hjælpe irakere

ASYL: De irakiske flygtninge i Brorsons Kirke skal have genåbnet sine sager, mener DSU, der opfordrer moderpartiet til at lægge pres på regeringen. S afviser.
"Socialdemokratiet skal lægge pres på regeringen, så den genåbner alle sagerne og får dem vurderet på en ordentlig måde". Det siger DSU's formand, Peter Hummelgaard Thomsen til pol.dk.

DSU-formanden har selv været i Irak for nylig.

"Mit indtryk er, at det bestemt ikke er sikkert. Det er et område, hvor almindelige mennesker føler sig nødsaget til at gå med håndvåben for at beskytte sig. Det er altså alvorlige ting".

Han mener derfor, at regeringen enten skal give irakerne opholdstilladelse eller genåbne sagerne. Og det skal Socialdemokraterne presse på for.

Men hos moderpartiet mødes opfordringen med skepsis. Partiets integrationsordfører, Henrik Dam Kristensen, står fast på at irakerne skal hjem. Derfor vil han ikke gå i dialog med regeringen i den aktuelle sag.

"Hvis man er afvist, skal man som udgangspunkt hjem. Vi vil ikke være med til at lave særlove, men der er mulighed for at give humanitær opholdstilladelse efter en individuel vurdering. Og det er ministerens ansvar at se på det og bruge loven", siger Henrik Dam Kristensen ifølge pol.dk.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00