DSU’s forbundssekretær modtager Nina Bang-prisen

Maj Jensen Christensen, der er forbundssekretær i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, modtog Nina Bang-prisen i 150-året for ministerens fødsel.

Minna Møbjerg Stevnhoved

Nina Bang-prisen uddeles på mærkedage og jubilæer for Danmarks første kvindelige minister som anerkendelse til unge kvinder, der har gjort sig særligt bemærkede i deres politiske forståelse for samfundets svageste.

Det skete igen i går, hvor Nina Bangs 150-års fødselsdag blev markeret med uddelingen af prisen til Maj Jensen Christensen, der sidder som forbundssekretær i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom.

Hun er 26 år gammel og organisatorisk chef for landets omkring 2500 unge socialdemokrater. Ved overrækkelsen af prisen på Arbejdermuseet torsdag aften udtalte hun blandt andet:

”Vi lærer kvinder at være lidt mere som mændene i jakkesæt, så de bedre kan klare sig i det politiske spil. Vi lærer kvinderne at spille på mændenes banehalvdel. På den måde lærer vi unge kvinder og unge mænd, at der i politik kun er plads til én slags menneske. En med spidse albuer og høj stemme. Sådan bliver vores samfund og vores demokrati aldrig rigere. Vi skal ikke lære kvinderne at spille på mændenes banehalvdel. Vi skal ændre spillets regler,” sluttede hun sin tale.

Blandt tidligere prismodtagere tæller Mette Touborg, Winnie Grosbøll, Mette Frederiksen og Christina Antorini.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00