Om  
Jan Johansen

Efter et årti forlader fynsk arbejder Folketinget til fordel for lokalpolitik

Den fynske arbejder, beredskabsordfører og forsvarsordfører Jan Johansen (S) tager afsked med Folketinget for at udleve det sidste af sin politiske karriere i Kerteminde Byråd og give plads til yngre kræfter på Borgens gange. 

Foto: Socialdemokratiet
Ghita Nidam Møller

Socialdemokraterne er nu tvunget til at tage afsked med en af sine få politikere med arbejderbaggrund. Det sker, når folketingsmedlem Jan Johansen tirsdag på Socialdemokratiets gruppemøde melder sin afgang fra Christianborgs gange. 

Det skriver Fyns Amts Avis

Jan Johansen har siden han var 14 år taget de første skridt ud på arbejdsmarkedet, som siden da har budt på arbejde på Lindøværftet fra 1974 til 2001 og dedikation til det politiske liv både i byråd og i Folketinget.

Nu har den fynske socialdemokrat i en alder af 65 år besluttet, at hans politiske kræfter er bedre brugt i lokalpolitik end på den politiske højborg som folketingsmedlem.

Efter et årti forlader han dermed folketingssalen for at vende tilbage til den lokalpolitiske karriere. 

"Jeg bliver nødt til at passe på mig selv og tænke på, at jeg kan blive langt over 70 år, hvis den næste folketingsperiode bliver lang. Derfor vil jeg ikke genopstille," udtaler han til Fyns Amts Avis og fremhæver, at han håber en ny arbejder vil træde til i hans sted i partiet og repræsentere den brede befolkning.

Jan Johansen vil i stedet bidrage til den fynske lokalpolitik og derfor kaste sig ud i stolelegen om igen at indtage en plads i Kerteminde Byråd.

Han søger dermed at genoptage sin byrådskarriere, hvor han tidligere har været socialdemokratisk medlem af Munkebo Byråd i perioden 1997 til 2006 og derefter i Kerteminde Byråd frem til 2011.

Hvis det lykkes at blive valgt ind i byrådet, vil Jan Johansen søge dispensation til at blive folketingsperioden ud. Bliver det ikke godkendt, tager han definitivt afsked med Folketinget 1. januar.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jan Johansen

Næstformand, Forsvarsudvalget, præsident, Beredskabsforbundet
servicemedarbejder (Lindø Værftet 1975)

0:000:00