Efter EU-afvisning: DF sætter støttemidler ind på spærret konto

EU-MIDLER: Før en svindelundersøgelse er færdiggjort, vil Europa-Parlamentet ikke tage imod Dansk Folkepartis tilbagebetaling af EU-støttemidler, og derfor bliver pengene nu sat ind på en spærret konto. Parlamentet oplyser, at man ikke kan få DF's regnskab til at passe.

De en million kroner, som Dansk Folkeparti forgæves forsøgte at betale tilbage til Europa-Parlamentet mandag, bliver nu sat ind på en spærret konto.

Det oplyser Dansk Folkepartis europaparlamentariker, Anders Vistisen, på sin facebookprofil.

”Jeg må tage EU-bureakratiets beslutning til mig, og derfor beder jeg i dag Dansk Folkeparti om at indsætte beløbet, vi ønsker at tilbagebetale, på en spærret konto,” skriver han.

Han tilføjer, at pengene fortsat vil være til rådighed for Europa-Parlamentet, når undersøgelsen af mulig svindel med EU-støttekroner i EU's antisvindelenhed, OLAF, er færdigafsluttet.

Mandag kaldte Anders Vistisen det overfor Altinget ”helt fair”, at Parlamentet vil afvente OLAF-undersøgelsen, inden de vil tage imod tilbagebetalingen fra Dansk Folkeparti. Men nu har piben fået en anden lyd. Om Parlamentets afvisning skriver han nu:

”Det er jeg naturligvis både overrasket og forundret over. Jeg forstår simpelthen ikke, at vi ikke kan få lov til at tilbagebetale hele beløbet nu, fordi vi måske kun bliver tvunget til at tilbagebetale en del af beløbet om mange måneder, når Olaf-undersøgelsen er færdig.”

DF's regnskab stemmer ikke
Dansk Folkeparti forsøgte som sagt mandag at betale alle de støttemidler tilbage, som partiet har modtaget fra det omdiskuterede europæiske parti, MELD, og den tilhørende fond, FELD. 

Europa-Parlamentet afviste dog at tage imod pengene, da man vil afvente OLAF-undersøgelsen.

”Det er meget enkelt: Vi har brug for at vide, hvilke penge der ikke er brugt korrekt. De penge vil vi bede om at få tilbage. Det kan godt være, at Hr. Vistisen finder dette bureaukratisk, men jeg synes, at han burde være glad for, at vi ikke bare vilkårligt beder om penge tilbage,” siger Europa-Parlamentets pressechef, Marjory Van Den Broeke, til Altinget torsdag.

Hun oplyser endvidere, at Europa-Parlamentets finanskontor ikke har kunne bekræfte alle beløb på Dansk Folkepartis opgørelse ”en til en” med dokumenter i Parlamentet.

Pressechefen understreger, at det ikke nødvendigvis betyder, at der er fejl på listen.

”Men selv hvis listen kunne blive bekræftet, kan der være andre udgifter, som ikke er på listen. Det kan vi ikke vide med sikkerhed. Der har været modstridende udtalelser fra Dansk Folkeparti før, og igen og igen er der kastet lys over, at noget er brugt forkert. På et tidspunkt bliver det simpelthen nødvendigt, at have OLAF til at se på, præcis hvad der er foregået,” siger Marjory Van Den Broeke og konkluderer: 

”Sagt meget kort: Vi kunne ikke bekræfte korrektheden af Hr. Vistisens liste. Og selv hvis vi kunne, er vi stadig nødt til at vide, hvilke penge der er brugt forkert. For det er kun de penge, som vi kan og skal have tilbagebetalt.”

LA og K tilbagebetaler også støttekroner
Det kom onsdag aften frem, at også Liberal Alliance og Konservative skal betale EU-støttemidler tilbage. I begges tilfælde er der tale om midler fra Europa-Nævnet, som er gået til ting uden reelt EU-indhold. Ifølge Berlingske skal Liberal Alliance betale 60.000 kroner tilbage, mens Konservative skal tilbagebetale 27.000 kroner.

Formand for Europa-Nævnet Anne-Marie Meldgaard (S) fortæller dog, at hun ikke har indtryk af, at misbruget er sket af ond vilje:

”Det kan da undre, at de ikke selv opdager, at de har brugt støtte på et arrangement uden EU-indhold. Men det er slet ikke mit indtryk, at nogen spekulerer i det,” siger hun til Berlingske og fortsætter:

”Jeg ser sagerne som udtryk for, at der har været nogle nye folk, der måske ikke har haft helt styr på reglerne.”

,

Forrige artikel Tidligere konservativ toprådgiver bliver lobbyist Tidligere konservativ toprådgiver bliver lobbyist Næste artikel Stor prisforskel på boligventelister i København og Aarhus Stor prisforskel på boligventelister i København og Aarhus