Efter formodet ulveangreb: Pia Kjærsgaard kalder miljøminister i samråd

ULV: Dansk Folkepartis stifter, Pia Kjærsgaard, kalder miljøministeren i samråd om ulven. "Jeg vil ikke finde mig i det her mere," siger hun.

Miljøminister Lea Wermelin (S) skal på banen efter et formodet ulve-angreb på mellem 20 og 25 får i Vestjylland i weekenden.

Det mener Dansk Folkepartis tidligere formand, der har kaldt ministeren i samråd.

"Der er så mange ting, der skal vendes på det her område. Det handler om at finde ud af, hvad vi kan gøre. For det her kan simpelthen ikke fortsætte," siger Pia Kjærsgaard, der er partiets dyrevelfærdsordfører.

Debatten om ulven er igen blusset op, efter at fåreavler Morten Thøgersen lørdag kunne konstatere 20 til 25 døde får på sin mark, hvilket han er overbevist om, er ulvens værk.

En følsom sag
Allerede i weekenden var Pia Kjærsgaard oppe i det røde felt og lovede at rette henvendelse til miljøministeren om sagen. Og det er altså endt ud i et samråd.

"Jeg ved godt, at det er en følsom sag. Og at der er nogen, der synes, at det er frie dyr, og det skal de bare blive ved med at være. Men de mennesker i Jylland, som virkelig er præget af det, har altså en anden opfattelse," siger Pia Kjærsgaard og fortsætter:

"Jeg vil ikke finde mig i det her mere. Det må være rystende for en landmand at komme ud og finde sine dyr på den her måde."

Men man har jo åbnet for, at man kan skyde en problemulv, hvis den opfører sig på en bestemt måde?

"Ja. Det ved jeg. Men spørgsmålet er, hvor langt man kan gå? Kan man komme videre end kun problemulve? Det er sådan nogle spørgsmål, som jeg synes, vi skal have svar på," siger Pia Kjærsgaard.

Ifølge Aarhus Universitet er der mindst ti ulve i Danmark, der hovedsageligt holder til i Midt- og Vestjylland.

Forrige artikel Støttepartier kræver stop for DR-besparelser før medieforhandlinger Støttepartier kræver stop for DR-besparelser før medieforhandlinger Næste artikel Thorning bliver formand for FN-panel om skatteundragelse Thorning bliver formand for FN-panel om skatteundragelse
Kronik: Jeg vågnede op i et samleje, jeg ikke vidste, jeg var en del af

Kronik: Jeg vågnede op i et samleje, jeg ikke vidste, jeg var en del af

KRONIK: For syv år siden var jeg blevet for fuld og var faldet i søvn. Jeg vågnede op i et samleje, jeg ikke selv vidste, jeg var en del af. I dag har debatten om #MeToo, sexisme og samtykkeloven givet kvinder som mig et sprog til at sætte ord på egne oplevelser. Nu skal samfundet lytte og handle, skriver Marie de Stoppelaar.