Efter fusion: SFI og Kora skifter navn

NAVNESKIFTE: De to forskningsinstitutter Kora og SFI fusioneres, og det nye center kommer til at hedde Vive.

Cecilie Gormsen

1. juli er der ikke længere noget, der hedder SFI eller Kora.

Derimod ser det nye forskningscenter Vive dagens lys, og det skal levere viden, der kan bidrage til at udvikle velfærdssamfundet og den offentlige sektor.

Vive står for Viden til Velfærd, og det helt officielle navn er Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.
Folketinget vedtog torsdag en lov, som betyder, at SFI, Det Nationale Forskningscenter for Velfærd og forskningsinstitutionen Kora fusioneres.

VIVE skal levere viden, der kan bidrage til at udvikle velfærdssamfundet og den offentlige sektor.
”Centret skal levere viden til velfærd, og derfor bliver det korte navn Vive. For centrets fornemmeste opgave er at producere relevant og anvendelig viden til beslutningstagere og praktikere, der vil bidrage til udviklingen af velfærdssamfundet,” siger Nina Smith, der er formand for Vives bestyrelse, og tilføjer:

”Med denne faglige fusion får Danmark en ny stærk institution, som vil dække hele styringskæden fra kommune til stat.”

Fokus forbliver på velfærd
Fokus bliver alle de store velfærdsområder, og Vive skal bidrage til at løse velfærdssamfundets udfordringer og styrke kvalitetsudvikling, effektivisering og styring i den offentlige sektor.

Fusionen mellem SFI og Kora blev offentliggjort i november sidste år, og det skete som en udløber af finanslovsaftalen.

Partierne bag finanslovsaftalen besluttede, at det nye center skal have lavere bevillinger fra 2018 og frem. Første år bliver bevillingerne beskåret med 5 millioner. Fremadrettet bliver besparelsen på 10 millioner.

Vive får hovedkvarter i København og en afdeling i Aarhus, og centeret vil samlet få cirka 230 medarbejdere. Stillingen som direktør er pt. slået op, og den ventes besat i løbet af efteråret.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Nina Smith

Professor, Institut for Økonomi, Aarhus Universitet, bestyrelsesformand, VIVE, formand, Kommission for 2. generationsreformer, formand, Nykredit
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1981)

0:000:00