Efter opjustering af dansk vækst: Regeringen vil stadig have reformer

MILLIARDER: Danmarks Statistik opjusterede i slutningen af 2016 den danske økonomi med 42 milliarder kroner. Det ændrer dog ikke på, at der stadig er behov for arbejdsudbudsreformer, siger økonomi- og indenrigsminister, Simon Emil Ammitzbøll (LA).

Henrik Axel Lynge Buchter

Danmark kommer meget snart til at mangle arbejdskraft, og derfor er der fortsat brug for arbejdsudbudsreformer. Det ændrer en opjustering af dansk økonomi på 42 milliarder kroner ikke på.

Det mener økonomi- og indenrigsminister, Simon Emil Ammitzbøll (LA), der torsdag var kaldt i samråd om betydningen af de opjusterede tal fra Danmarks Statistik.

"Det er regeringens opfattelse, at vi skal have truffet nogle beslutninger snart, fordi det tager noget tid, før reformerne bliver implementeret, og før de får deres virkning," sagde ministeren, da han svarede Enhedslistens Pelle Dragsted på, om regeringen ikke burde indrømme, at mange af argumenterne for reformer er forsvundet, efter at tallene er blevet opjusteret.

Det var en opjustering af dansk økonomi fra Danmarks Statistik i november 2016, der viste, at væksten fra 2007-2015 ikke havde været så skidt, som man ellers havde troet.

Efterfølgende fik det Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, til at sige, at smertefulde reformer ikke længere var nødvendige.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pelle Dragsted

Politisk ordfører, MF (EL)
BA i historie (Københavns Uni. 2001), master i retorik og formidling, Aarhus Universitet 2016

Simon Emil Ammitzbøll-Bille

Radiovært, 24syv, fhv. MF, fhv. økonomi- og indenrigsminister (LA)
ba.scient.soc. (Roskilde Uni. 2003)

0:000:00