Om  
Mads Fuglede
Kristian Pihl Lorentzen

Efter partiskift: Nu er Mads Fuglede tilbage på Christiansborg

Da Mads Fuglede gik på orlov i februar fra sin plads i Folketinget var han venstremand. Nu er han tilbage på Christiansborg som medlem af Danmarksdemokraterne.

Mads Fuglede og tidligere Nye Borgerlige-medlem Kim Edberg meldte sig i marts ind i Danmarksdemokraterne.
Mads Fuglede og tidligere Nye Borgerlige-medlem Kim Edberg meldte sig i marts ind i Danmarksdemokraterne.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Simon Engell Kjøller

Torsdag havde folketingsmedlem Mads Fuglede første dag tilbage i Folketinget siden han gik på orlov 20. februar. Men hvor han gik på orlov som medlem af Venstre, er han nu tilbage som en del af Danmarksdemokraternes folketingsgruppe.

For midt i sin orlov vendte Mads Fuglede tilbage til Christiansborg for at meddele, at han havde meldt sig ind i Inger Støjbergs parti.

Hvilke ordførerposter Mads Fuglede kommer til at få, ved han ikke endnu, fortæller han til TV Midtvest.

Udover sine ordførerposter har Mads Fuglede mistet alle sine udvalgsposter i Folketinget, da han ikke havde ret til at beholde dem, eftersom hans partiskift skete, mens han var på barselsorlov. Derfor går posterne til Venstre, når Fuglede igen vender tilbage til Slotsholmen.

Læs også

Da Mads Fuglede gik på orlov blev han afløst af Venstres Kristian Pihl Lorentzen, som tidligere har siddet i Folketinget næsten 18 år.

Mads Fuglede var forsvarsordfører for Venstre, og det er denne tjans, som Pihl Lorentzen har varetaget de seneste knap to måneder.

"Det har været nogle uhyre hektiske og spændende uger i højt gear. Der sker meget på forsvarsfronten i denne tid. Jeg har bestræbt mig på at give den en ordentlig skalle og yde mit bidrag til at gøre en positiv forskel for forsvaret," skriver Kristian Pihl Lorentzen på Linkedin.

9. april kunne TV 2 meddele, at Mads Fuglede ikke længere kommer til at optræde som USA-kommentator hos på tv-kanalen.

Mads Fuglede er valgt i Vestjyllands Storkreds.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mads Fuglede

MF (DD)
cand.mag. i historie og filosofi (Aarhus Uni.)

Kristian Pihl Lorentzen

Fhv. MF (V), fhv. næstformand for Færdselssikkerhedskommissionen, major
videregående officersuddannelse (Forsvarsakademiet og Hærens Officersskole 1990)









0:000:00