Eks-borgmester idømmes fængselsstraf

KORT NYT: Den tidligere borgmester Søren Enemark (S) i Glostrup Kommune er blevet straffet med 30 dages ubetinget fængsel. Dommen er netop afsagt i Retten i Glostrup.

Glostrup Kommunes eks-borgmester idømmes 30 dages fængsel for overtrædelse af persondataloven ved at have videregivet personlige oplysninger om sin byrådskollega, SF'eren Charlotte Brangstrup. Det skriver Kl.dk

Søren Enemark (S) bar borgmesterkæderne fra 2000-valget indtil 2009, hvor John Engelhardt (V) overtog borgmesterposten. Charlotte Brangstrup havde forud for valget lovet at støtte Enemark som borgmester, men valgte i stedet at pege på John Engelhardt. Det udløste protester og fik til sidst karakter af beskyldninger om socialt bedrageri.

Derfor opstod der mistanke om, at nogen havde hentet og videregivet personlige oplysninger om hende i de interne registre. Efter en undersøgelse hos KL valgte byrådet i Glostrup i 2010 at anmelde Søren Enemark til politiet, og han trak sig kort efter fra politik.

Søren Enemark har hele tiden erkendt, at han søgte oplysningerne om Charlotte Brangstrup. Men han har nægtet, at han skulle have givet oplysningerne videre.

Men i dag har Retten i Glostrup afsagt sin dom, og den lyder på 30 dages ubetinget fængsel til Søren Enemark.

Søren Enemark har på stedet anket dommen til Østre Landsret, skriver Kl.dk

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00