Om  
Carsten Koch

Eks-minister formand for byudviklingsselskab

Tidligere sundhedsminister og skatteminister Carsten Koch skal stå i spidsen for et partnerskab mellem Høje-Taastrup Kommune og Realdania By om udviklingen af en ny forstad ved Hedehusene.

Sara Ridder

Carsten Koch tiltræder som ny bestyrelsesformand for NærHedens P/S, der er et partnerskab mellem Høje-Taastrup Kommune og Realdania By om udviklingen af en ny forstad.

Han afløser dermed Mads Lebech, der har valgt at træde ud af bestyrelsen på grund af nye ansvarsområder i andre bestyrelser.

NærHeden P/S er et partnerskab mellem Høje-Taastrup Kommune og Realdania By om udviklingen af en ny bæredygtig forstad syd for Hedehusene Station, hvor der skal bygges 3-4.000 boliger, der kan rumme 8-10.000 indbyggere. 

Den tidligere minister ser frem til den nye formandspost:

”Udviklingen af NærHeden befinder sig i en afgørende fase, hvor mange store beslutninger skal træffes, inden vi senere på året kan vedtage en overordnet udviklingsplan for den nye bydel. Der er allerede gjort et stort og kompetent stykke arbejde, og jeg ser frem til at bidrage til at føre de høje ambitioner ud i livet, ” siger Carsten Koch i en pressemeddelelse fra NærHeden.

Carsten Koch er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet og var skatteminister fra 1994-1998, sundhedsminister fra 1998-2000 og blev i 2008 formand for regeringens skattekommission. Han har desuden været direktør for Danske Invest samt direktør i Lønmodtagernes Dyrtidsfond, og på nuværende tidspunkt er han blandt andet bestyrelsesformand i Beskæftigelsesrådet, Forca og byudviklingsselskabet FredericiaC. 

Samtidig med den nye bestyrelsesformand indtræder CFO i Realdania By Dorthe Frilund Jensen i NærHedens bestyrelse som afløser for chefkonsulent i Realdania By Filip Zibrandtsen. Herudover består NærHedens bestyrelse af borgmester i Høje-Taastrup Kommune Michael Ziegler, byrådsmedlem i Høje-Taastrup Kommune Thomas Bak og adm. direktør i Realdania By Peter Cederfeld.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carsten Koch

Fhv. sundheds- og skatteminister og MF (S), formand for Cervello A/S, ØUCapital, Nærheden P/S, FredericiaC P/S , Byggeselskabet Danmark
cand.polit. (Københavns Uni. 1971)

0:000:00