Ekstern undersøgelse anbefaler fyring af direktøren i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse

SKANDALESAG: Netop afsluttet advokatundersøgelse konkluderer, at der er grundlag for en afskedigelse af Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelses direktør efter sag om muligt svindel i styrelsen. Konklusionen overrasker direktøren.

Ansvaret for sagen om muligt svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse kan placeres hos to ledende medarbejdere i styrelsen.

Sådan lyder konklusionen i en ny ekstern advokatundersøgelse foretaget af Kammeradvokaten, der desuden vurderer, at der er grundlag for en fyring af den ene, som er styrelsens direktør, Hans Jørgen Høyer.

Forsvarsministeriet vil straks følge op på undersøgelsens konklusioner.

Foruden advokatundersøgelsen har revisionsfirmaet Deloitte også foretaget en ekstern revisionsundersøgelse. Den konkluderer, at ”det økonomiske kontrolmiljø i Ejendomsstyrelsen i 2018 ikke var tilstrækkeligt til at imødegå væsentlige økonomiske risici” samt, at der ikke blev lavet tiltag, der kunne mindske risikoen.

Hjemsendt direktør overrasket over konklusion
Sagen om Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse blussede op, efter en stærk kritisk rapport fra Rigsrevisionen i december 2019 om forholdene i styrelsen, som blev efterfulgt af kritik fra Statsrevisionerne.

Kritikken medførte, at direktør Hans Jørgen Høyer hjemsendt, og forsvarsminister Trine Bramsen igangsatte de to eksterne undersøgelser. Derudover gik Midt- og Vestjyllands Politi også ind i sagen for at undersøge en mistanke om to medarbejderes svindel over en årrække for samlet 1,8 millioner kroner.

Konklusionerne i to undersøgelser overrasker den hjemsendte direktør, som fremhæver, at netop ansvaret for det økonomiske kontrolmiljø i januar 2018 blev flyttet til Forsvarsministeriets økonomiske partnerelement.

”Jeg må sige, at jeg er overrasket over konklusionen eftersom ansvaret for det økonomiske kontrolmiljø overgik til departementets økonomiske partnerelement den 1. januar 2018. Hertil kan nævnes, at den ledelsesinformation Ejendomsstyrelsen modtog gennem årene fra Regnskabsstyrelsen på den såkaldte funktionsadskillelse (indkøbskontrol) løbende har oplyst at "Kontrollen har ikke givet anledning til bemærkninger.",” skriver Hans Jørgen Høyer på LinkedIn.

Forrige artikel Institut for Menneskerettigheder udpeger ny direktør Institut for Menneskerettigheder udpeger ny direktør Næste artikel Regnskab: Altinget-koncern fik overskud trods Corona Regnskab: Altinget-koncern fik overskud trods Corona
Ny aftale fordeler 760 millioner kroner til socialt udsatte

Ny aftale fordeler 760 millioner kroner til socialt udsatte

DEAL: Et flertal af partier har besluttet at fordele pengene fra resterne af satspuljen til en ny civilsamfundsstrategi, en udvidelse af hjemløseindsatsen og et videnscenter for anbragte unge. Aktører roser tiltagene, men savner en plan for fremtidig finansiering.