Debat

Elberth: Sådan deltager du i Folkemødet fra sofaen

KLUMME: Du behøver ikke at være i Allinge for at opleve Folkemødet. Internettet sikrer, at det er folkets møde, og du kan gribe direkte ind i debatterne. Benjamin Rud Elberth guider dig til et Folkemøde hjemmefra.

Du kan sagtens følge med i Folkemødet, selvom du ikke har mulighed for at være på Bornholm, skriver Benjamin Rud Elberth.
Du kan sagtens følge med i Folkemødet, selvom du ikke har mulighed for at være på Bornholm, skriver Benjamin Rud Elberth.Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix
Benjamin Rud Elberth
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Charlotte ærgrer sig på Twitter. Men det behøver hun ikke. Folkemødet er blevet så veludbygget, og organisationerne og de besøgende er blevet så stærke på sociale medier, at du kan opleve Folkemødet hjemmefra (men køb færgebillet næste år. Det er selvfølgelig altid bedst IRL (in real life)).

Download Folkemødets app …
… eller kig i arrangementskalenderen på nettet. Lige nu er der cirka 3000 arrangementer. Og under flere af dem står der, hvis de livestreames på web-tv. Det er en af dine chancer for at finde arrangementer, som kan ses derhjemme. Det sikrer Dansk Erhverv blandt andet.

Du kan i øvrigt også bruge det lille cowboy-trick at bruge udvidede søgemuligheder i arrangementskalenderen. Så klikker du af i ”Sendes live på internettet” – og så er der lige nu 118 events, du kan se hjemmefra!

Følg med på Twitter
Du behøver ikke engang have en profil på Twitter for at følge Folkemødet. Følg dette link, og følg med i hvert eneste tweet, der bliver skrevet på #fmdk – det kommer til at gå stærkt.

Der blev skrevet lige omkring 22.000 sidste år med hashtagget #fmdk – og i år har Danske Spil sat odds på et over/under-spil, hvor de tror på 35.000 som skæringspunkt fra torsdag til søndag. Nyd, hvordan det pulserer fra teltene, og nyd, at organisationerne år for år bliver stadig stærkere til at tweete substans på 140 tegn.

Grib ind i debatten
Flere steder kan du skrive spørgsmål til debatten og få svar, selvom du ikke er fysisk til stede. Flere organisationer beder om input til deres debat. Jeg gør blandt andet til en af de debatter, jeg modererer om lobbyisme i EU. Spørger du, stiller jeg spørgsmålet. Og sådan er det mange steder.

Er du taktisk, vælger du de debatter, der bliver livestreamet via enten Periscope (når en eller anden holder sin telefon op som et ubåds-periskop og sender live) eller de store organisationer med faste linjer. Så kan du også se, når spørgsmålet bliver stillet og høre svaret live.

Nyd billederne
Instagram er for alvor ved at slå igennem på Folkemødet. Har du ingen Instagram-profil, kan du stadig følge med på dette link – har du en Instagram-profil kan du bare hoppe på din app og søge på hashtag #fmdk. Voila! De første mange billeder er allerede smidt op.

---
Benjamin Rud Elberth rådgiver om digitale og sociale medier og er fast politisk digital ekspert på TV 2. Han er tidligere digital chef i Geelmuyden Kiese og digital chef for Socialdemokraterne. Han har rådgivet en lang række ministre, partier og politikere. Hver tirsdag skriver han klummen "Borgen digitalt" på Altinget. Klummen er alene udtryk for skribentens egne holdninger.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Benjamin Rud Elberth

Digital direktør, Operate
cand.mag. i nordisk sprog og litteratur (Aarhus Uni. 2004), master i tværmedial kommunikation (Københavns Uni. 2008)

0:000:00