Ellemann afviser at udflytte Fiskeristyrelsen

UDFLYTNING: Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet har foreslået at flytte Fiskeristyrelsen væk fra København, men det kommer ikke til at ske i denne omgang, oplyser fiskeriminister Karen Ellemann (V).

Flyt den nye styrelse for fiskeriet til Nordjylland, har det tidligere lydt fra fiskeriordførerne for både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

Og for nylig spurgte formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, om ministeren ville sikre, at den nye direktør for Fiskeristyrelsen ville være parat til at flytte med, hvis Fiskeristyrelsen nu ville blive udflyttet.

Men det bliver ikke nødvendigt, bebuder fiskeriminister Karen Ellemann (V).

”Regeringen har truffet beslutning om, at der er behov for etablering af en selvstændig Fiskeristyrelse. For at skabe ro om etableringen af den nye styrelse og om fiskeriområdet har regeringen endvidere besluttet, at den planlagte udflytning af Fiskerikontrolkontoret til Augustenborg er stillet i bero. Den nye Fiskeristyrelse får således hovedsæde i København,” skriver ministereren i sit svar til Kristian Thulesen Dahl.

Stillingen som ny direktør er slået op som et treårigt åremål, men hvis det på et senere tidspunkt besluttes at udflytte hele eller dele af Fiskeristyrelsen, så vil ændringen af tjenestested efter omstændighederne kunne udgøre en væsentlig ændring af direktørens ansættelsesvilkår, oplyser Karen Ellemann.

Det vil i givet fald kunne gennemføres ved, at direktørens ansættelsesforhold varsles til ophør og i stedet får et tilbud om fortsat ansættelse på de ændrede vilkår.

Forrige artikel Dagens overblik: S-kommuner giver både skattelettelser og mere velfærd Dagens overblik: S-kommuner giver både skattelettelser og mere velfærd Næste artikel Afhopper fra Alternativet fik nok af soloridt, kammerateri og topstyring Afhopper fra Alternativet fik nok af soloridt, kammerateri og topstyring