Ellemann om Støjbergs farvel til Venstre: Det handler ikke om politik

AFSKED: Inger Støjbergs udmeldelse af Venstre handler ikke om politiske uenigheder, understreger partiets formand. Han understreger samtidig, at Venstre stadig har stram udlændingepolitik.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Det er forkert, når Inger Støjberg siger, at udmeldelsen af Venstre bunder i en uenighed om den politiske retning for partiet.

Det handler nemlig ikke om politik, fortæller partiets formand Jakob Ellemann-Jensen i et opslag på Facebook.

”Jeg kan sige meget klart, at Ingers udmeldelse ikke handler om politik. Inger og jeg har sammen med Venstres øvrige ledelse udviklet en strategi for Venstre, som folketingsgruppen bakkede op om,” skriver han.

Han tilføjer, at Venstre fortsat vil arbejde for en stram udlændingepolitik med henvisning til det nye udspil, som partiet fremlagde onsdag.

Kæmper også for danske værdier
På vej ud af Venstre kritiserer Inger Støjberg også Ellemann-Jensen for at bringe Venstre væk fra de værdier, som hun selv kæmper for. Men den kritik afviser han blankt:

”Jeg har været soldat for Danmark og været udsendt med Dannebrog på skulderen og våben i hånd for at kæmpe for danske værdier, og det jeg tror på. Så jeg vil ikke høre tale om, at jeg ikke har kærlighed til Danmark,” skriver V-formanden.

Kontroversen mellem Ellemann og Støjberg brød ud i lys lue mellem jul og nytår, hvor den interne uenighed i formandskabet førte til, at sidstnævnte trak sig som næstformand. Det dårlige forhold blev understreget, da Venstre ledt an af Ellemann kort tid efter valgte at støtte en rigsretssag mod Støjberg.

Læs også

Ellemann giver hverken sig selv eller Inger Støjberg skylden for, at samarbejdet mellem to kuldsejlede, men fastholder stadig, at udskiftningen på næstformandsposten var nødvendig:

”Da Inger sidste år blev valgt som næstformand for Venstre, var jeg sikker på, at Inger og jeg kunne udgøre den stærkeste duo i dansk politik. Det tror jeg også Inger håbede på, men det fungerede ikke og derfor måtte samarbejdet som formand og næstformand ophøre,” skriver han.

 

Inger har i dag meldt sig ud af Venstre. Det er jeg oprigtigt ked af. Det er utrolig trist, at det er kommet...

Slået op af Jakob Ellemann-JensenTorsdag den 4. februar 2021
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jakob Ellemann-Jensen

Partiformand, MF (V)
cand.merc.jur. (CBS 2002)