Ellemann trækker sig som gruppeformand for Venstre

LEDIG TOPPOST: Jakob Ellemann-Jensen (V) vil nu udelukkende fokusere på sit arbejde som partiformand og forlader derfor posten som gruppeformand for Venstres folketingsgruppe.

Jakob Ellemann-Jensen har bestredet både posten som gruppeformand og formand for Venstre for at få styr på baglandet. Det arbejde er nu færdigt, mener han, og derfor trækker han sig som gruppeformand.
Jakob Ellemann-Jensen har bestredet både posten som gruppeformand og formand for Venstre for at få styr på baglandet. Det arbejde er nu færdigt, mener han, og derfor trækker han sig som gruppeformand.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Ghita Nidam Møller

På tirsdag vil Venstres formand og gruppeformand Jakob Ellemann-Jensen gøre en af de absolutte topposter i partiet tilgængelig for en anden, når han trækker sig fra posten som gruppeformand.

Det bekræfter han over for TV 2.

Han dropper dermed sin dobbeltpost og vil fremover kun koncentrere sig om rollen som formand for oppositionens største parti.

Venstres folketingsgruppe skal derfor vælge en ny gruppebestyrelse i næste uge.

Jeg har været gruppeformand, fordi jeg synes, det var vigtigt at få ordentlig fat i gruppen og greb om de små bølgeskvulp, der var dengang. Det har jeg fået, og nu er det tid til, at jeg fuldstændig helliger mig min opgave som formand Venstre.

Jakob Ellemann-Jensen
Formand, Venstre

Enden på dobbeltposten
Jakob Ellemann-Jensen blev formand for Venstre i september og påtog sig yderligere rollen som gruppeformand i efteråret.

Arbejdet som gruppeformand foregår især inden for partiets indre linjer, hvor omdrejningspunktet er at udforme og koordinere partiets politik.

Jakob Ellemann-Jensen påtog sig netop den dobbelte rolle i Venstres top for at skabe en tættere kontakt mellem partiets politik i baglandet og i toppen. 

"Jeg har været gruppeformand, fordi jeg synes, det var vigtigt at få ordentlig fat i gruppen og greb om de små bølgeskvulp, der var dengang. Det har jeg fået, og nu er det tid til, at jeg fuldstændig helliger mig min opgave som formand for Venstre," siger Jakob Ellemann-Jensen til TV 2.

Flere poster i spil
Hvem der står til at overtage gruppeformandsposten, er endnu ukendt. Jakob Ellemann-Jensen ønsker ikke selv at udpege en efterfølger. Næstformand for gruppen er i dag Karsten Lauritzen (V), som er tidligere minister og i efteråret ytrede ønske om at blive gruppeformand i kølvandet på Lars Løkkes og Kristian Jensens exit.

Derudover er partiets post som politisk ordfører også i spil, når Venstres folketingsgruppe tirsdag skal vælge ny gruppebestyrelse.

På nuværende tidspunkt bestrider Sophie Løhde ordførerposten.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jakob Ellemann-Jensen

Fhv. vicestatsminister og økonomiminister, fhv. partiformand, MF (V)
cand.merc.jur. (CBS 2002)

0:000:00