Engang delte DF sofa med hende. Nu angriber Messerschmidt statsministeren for at svigte danskerne

Akademikere skal fylde mindre i den offentlige sektor, og ældreplejen skal forbedres. Sådan lød hovedbudskaberne i Morten Messerschmidts årsmødetale, der også indeholdt mange stikpiller til Socialdemokratiet.

De ældre var det helt store tema i Morten Messerschmidts årsmødetale. Han mener, at Socialdemokratiet har svigtet de ældre. Derfor er der i dén grad brug for DF, understreger han.
De ældre var det helt store tema i Morten Messerschmidts årsmødetale. Han mener, at Socialdemokratiet har svigtet de ældre. Derfor er der i dén grad brug for DF, understreger han.Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann NielsenLine Høvik Søby

Socialdemokratiet skærer ned på ældreplejen. Socialdemokratiet har ingen respekt for grundloven. Og Socialdemokratiet fører en forfejlet udlændingepolitik.

Angrebene på statsministerens parti var mange og hårde, da DF-formand Morten Messerschmidt lørdag stod ansigt til ansigt med baglandet til Dansk Folkepartis årsmøde.

I sin tale til medlemmerne, der fandt sted i en håndboldhal i Viborg, gjorde Messerschmidt en dyd ud af at lægge afstand til Socialdemokratiet.

"Det er efterhånden lidt svært at genkende Socialdemokratiet. Ser vi på ældreplejen, er de ikke særligt sociale, og ser vi på forholdet til ytringsfriheden, er de heller ikke særligt demokratiske. Så er der ikke meget tilbage," lød det i partiledertalen.

Man skal ellers ikke mange år tilbage, før Dansk Folkepartis forhold til Socialdemokratiet var helt anderledes.

Læs også

I 2017 sad daværende DF-formand Kristian Thulesen Dahl sammen med Mette Frederiksen i en sofa og gav løfter om mere samarbejde mellem de to partier.

Løfterne fra dengang kom Morten Messerschmidt også ind på i sin tale.

"I det selskab, Socialdemokratiet har valgt at være i i øjeblikket, er det ikke videre attraktivt at sætte sig i en stol ved siden af Mette Frederiksen," fastslog Messerschmidt.

Den fjerde statsmagt

Socialdemokrater var ikke de eneste, der fik hug.

Også fagforeningen for jurister og økonomer, Djøf, blev der langet ud efter.

Hvad vil I have: Gadebelysning eller en belærende miljøkampagne? Grundig rengøring hos jeres bedstemor eller en FN-verdensmålsambassadør?

Morten Messerschmidt
Partileder, DF

"Djøf er blevet den fjerde statsmagt," sagde Messerschmidt og begrundede det med, at antallet af akademikere i den offentlige sektor er støt stigende.

"Socialdemokratiet gik til valg på at ville spare tre milliarder kroner om året på konsulenter. Det er kun gået den gale vej," sagde han.

Dansk Folkeparti foreslår at sætte et loft over, hvor meget administrativt personale der må være i den offentlige sektor, så Djøf ikke længere "tømmer lommerne på statsborgerne".

Herefter gav Morten Messerschmidt eksempler på, hvilke prioriteringer der skal laves.

"Pengene kan kun bruges én gang, så hvad vil I have: Gadebelysning eller en belærende miljøkampagne? Grundig rengøring hos jeres bedstemor eller en FN-verdensmålsambassadør? Elbiler til sosu'erne eller mere tid til pleje og omsorg? Snerydning eller cykelkurser for indvandrere? I vælger selv."

Vurderet ud fra klapsalverne i salen var der ingen tvivl om, hvad medlemmerne ville vælge.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024