Om  
Peter Engberg Jensen

Engberg i spidsen for ejendomsvurderingsudvalg

Et ekspertudvalg skal senest 1. juni 2014 komme med forslag til et nyt ejendomsvurderingssystem, så boligejerne fra 2015 kan få bedre ejendomsvurderinger. Tidligere koncernchef i Nykredit Peter Engberg Jensen kommer til at stå i spidsen for udvalget.
Christian Juhl Mølgaard
Regeringen har besluttet at nedsætte et uafhængigt ekspertudvalg, der senest 1. juni 2014 skal komme med anbefalinger til et nyt ejendomsvurderingssystem. Formand for udvalget bliver Nykredits tidligere koncernchef, Peter Engberg Jensen. "Det er ingen hemmelighed, at det er en vanskelig opgave at vurdere ejendomme. Derfor er det en kompliceret, men også en spændende udfordring at komme op med en løsning til et nyt, solidt og langtidsholdbart ejendomsvurderingssystem," siger den kommende formand for ekspertudvalget, Peter Engberg Jensen, i en pressemeddelelse. Regeringen har ved nedsættelsen af udvalget allerede truffet beslutning om, at der inden 2015-vurderingerne skal være et nyt vurderingssystem på plads. Udvalgets opgave bliver at komme med forslag til, hvordan kvaliteten i vurderingerne kan forbedres, og hvordan det i praksis kan gennemføres. "Regeringen har jo gjort det meget klart, at der skal laves et nyt vurderingssystem. I den forbindelse har vi fået en meget klar opgave: At hjælpe SKAT med at finde ud af, hvordan ejendomsvurderingerne i fremtiden kan skrues sammen. Og jeg ser meget frem til at komme i gang med at undersøge, hvordan vi kan forbedre kvaliteten af vurderingerne," understreger Peter Engberg Jensen. De øvrige udvalgsmedlemmer er: Lise Gronø, adm. direktør i datterselskabet Property Finance A/S under Finansiel Stabilitet. Preben Lund Hansen, adm. direktør i Sydbank indtil udgangen af oktober 2013. Søren Leth-Petersen, professor ved Københavns Universitet. Det er en forudsætning for udvalgets arbejde og anbefalinger, at det eksisterende provenu fra ejendomsbeskatningen bliver fastholdt. Det betyder bl.a., at skattestoppet for ejendomsværdiskat og stigningsbegrænsningen for grundskyld skal opretholdes.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Engberg Jensen

Formand, Den Sociale Kapitalfond og Augustinus Fabrikker, bestyrelsesmedlem, Pension Danmark og 15. juni Fonden, adj. professor, CBS
cand.polit. (Københavns Uni. 1978), ISMP (Harvard Business School 1992)









0:000:00