Enhedslisten: 27.000 skal ansættes til velfærd

VELFÆRD: 27.000 flere ansatte til velfærdsopgaver og mere fokus på ældreplejen, lyder et nyt udspil fra Enhedslisten.

Pernille Skipper taler ved Enhedslistens sommergruppemøde sidste år.
Pernille Skipper taler ved Enhedslistens sommergruppemøde sidste år.Foto: /ritzau/Benjamin Nørskov
Kristoffer Kvalvik

Ældreplejen skal forbedres. Konkret skal der ansættes 4.000 flere til at løfte opgaven på ældreområdet. Det fortalte Enhedslistens frontfigur Pernille Skipper torsdag på partiets sommergruppemøde, der blev holdt på et plejehjem i Aalborg.

”Vi vil investere ti milliarder i at ansætte 27.000 flere i velfærden. Det vil være mere end 4.000 ekstra ansatte på ældreområdet på landsplan,” fortalte hun fra plejehjemmets gårdhave.

Ud over de ekstra ansatte vil partiet også fokusere på normeringer i kommunerne.

”Vi vil have bedre normeringer. Vi vil have flere kolleger til de ansatte, der knokler i velfærden,” sagde Pernille Skipper, inden hun fortalte om Enhedslistens ønske om et forbud mod, at ansatte på plejehjem kan have alenevagter om natten.

Mindre udlicitering
Partiet vil også gøre op med konkurser på ældreområdet, som de mener, er et resultat af en tvungen udlicitering af dele af den kommunale ældrepleje.

”Vi vil fjerne de krav om udlicitering, som tvinger kommunerne til at sende opgaverne i udbud. Det er lidt tosset, at man fra Christiansborgs side tvinger kommunerne til at privatisere velfærdsopgaver. Uanset om man synes, det giver mening i den enkelte kommune eller ej,” sagde Pernille Skipper.

De røde streger
I foråret begyndte Enhedslistens medlemmer en diskussion om, hvorvidt man skal kunne vælte en kommende rød regering, hvis den ikke lever til Enhedslistens krav. Disse røde streger diskuteres stadig, fortalte Pernille Skipper på sommergruppemødet. Men hvorvidt partiet er klar til at stille ultimative krav og eventuelt vælte en fremtidig rød regering, blev der ikke svaret på.

Dog havde Pernille Skipper ingen illusioner om, at der ikke venter hårde forhandlinger, hvis partierne i rød blok får flertal til næste folketingsvalg.

”Jeg håber, vi kan nærme os hinanden som blok. Jeg håber, vi kan tale sammen og blive enige om en grundlæggende retning. Men vi er bare forskellige partier, og der er nok nogle ting, vi ikke bliver enige om, og hvor vi må slås fra tue til tue," lød det fra Pernille Skipper.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Skipper

Politisk kommentator, TV 2 News, fhv. MF og politisk ordfører (EL)
cand.jur. (Københavns Uni. 2011)

0:000:00