Enhedslisten dropper diskussion af omstridt rotationsordning: Pernille Skipper kan ikke genopstille

ÅRSMØDE: Enhedslistens har ved sit årsmøde besluttet, at der ikke skal træffes beslutning om partiets rotationsprincip i år. Ordningen betyder, at Pernille Skipper ikke kan genopstille til Folketinget.

De nuværende rotationsregler betyder, at partiets frontfigur - Pernille Skipper - ikke kan genopstille til Folketinget.
De nuværende rotationsregler betyder, at partiets frontfigur - Pernille Skipper - ikke kan genopstille til Folketinget.Foto: Claus Bech Andersen/Ritzau Scanpix
Hjalte T. H. Kragesteen

Det bliver ikke i år, at Enhedslisten skal stemme om at lempe partiets omdiskuterede rotationsregler.

Det har partiets delegerede netop besluttet på partiets årsmøde.

Her blev en dagsorden stemt igennem, som ikke indeholder forslag til ændringer af partiets vedtægter – herunder om ændring af rotationsprincippet. 154 delegeret stemte for, mens 144 stemte for en dagsorden, hvor rotationsprincippet indgår.

Argumentet for at udskyde beslutningen er, at Enhedslisten i år – på grund af corona – afholder sit årsmøde digitalt, hvilket har skabt bekymring for, om man kan have en ordentlig debat om det følsomme emne.

Det konkrete forslag til at ændre rotationspricippet kommer fra folketingsmedlem Henning Hyllested. Den nuværende ordning betyder, at man ikke kan opstilles til Folketinget, hvis man har været folketingsmedlem i over syv år. Men ifølge Henning Hyllested er det for kort tid, og han lægger i sit forslag op til at hæve grænsen til 11 år.

Vil holde fast i talenter
Som ordningen er i dag kan partiets politiske ordfører Pernille Skipper ikke længere opstilles til Folketinget. Og det er blandt andet den udfordring, som forslaget vil gøre op med.

”Som rotationsordningen er nu, udvikler vi nye dygtige og afholdte politikere – for derefter i rask tempo at smide dem ud igen. Vi får slet ikke tilstrækkeligt udbytte af den viden og erfaring og det netværk og de ”forbindelser”, som vores politikere opbygger gennem flere år,” lyder det i forslaget.

Enhedslisten afholder årsmøde digitalt. Det løber ad stablen lørdag og søndag. Næste årsmøde er på programmet til foråret.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Skipper

Politisk kommentator, TV 2 News, fhv. MF og politisk ordfører (EL)
cand.jur. (Københavns Uni. 2011)

0:000:00