Enhedslisten kalder Dan Jørgensen i samråd om Viking Link

SAMRÅD: Energiminister Dan Jørgensen (S) skal i samråd om Viking Link, der skal forbinde Storbritannien og Danmark med elkabler. Enhedslisten kræver Viking Link-projektet sat på standby.

Den nyvalgte klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) skal hurtigt i arbejdstøjet, når han vender tilbage fra sommerferie.

Han skal nemlig give svar på, om det storstilede energiprojekt Viking Link til 11 milliarder kroner skal fortsætte som hidtil, så det i 2022 med et 770 kilometer kabel skal forbinde Storbritannien og Danmark med strøm.

Det står klart, efter at Enhedslisten har indkaldt ministeren i samråd. Partiet mener, at Viking Links økonomi er dårligere end først antaget.

”Vi har brug for at revurdere mulighederne for at anvende overskydende strøm i den danske energiforsyning i stedet for at eksportere strøm,” siger Enhedslistens energiordfører, Søren Egge Rasmussen, i en pressemeddelelse.

Han henviser til forståelsespapiret fra regeringsforhandlingerne, hvor der er beskrevet planer om en fælles strategi for markant at udbygge og udnytte havvindpotentialet.

”Men disse nye havvindmøller er overhovedet ikke planlagt ud fra Viking Link. Derfor bør Viking Link sættes på standby, indtil fremtidens havvindmølleudbygning er nøjere planlagt,” siger Søren Egge Rasmussen.

Samrådet sker på baggrund af et aflyst samråd med forhenværende energiminister Lars Christian Lilleholt (V), der skulle være afholdt den 7. maj, men blev aflyst på grund af valget.

Det var ikke muligt at få en kommentar fra Dan Jørgensen, da han er på sommerferie.

Forrige artikel Altingets store quiz om Aalborg Altingets store quiz om Aalborg Næste artikel Tesfaye sender grønlandsk grænsestrid et stort skridt nærmere en løsning Tesfaye sender grønlandsk grænsestrid et stort skridt nærmere en løsning