Enhedslisten smidt ud af budgetforhandlinger i København

I København er Borgerrepræsentationens største parti, Enhedslisten, fredag blevet bedt om at forlade de igangværende budgetforhandlinger.

Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Martin Mauricio

Onde tunger vil hviske, at hævnen er sød. 

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) har smidt Enhedslisten ud af de igangværende budgetforhandlinger på Københavns Rådhus. 

Det oplyser Enhedslisten selv i en pressemeddelse fredag eftermiddag. 

"Før forhandlingerne for årets budgetaftale i Københavns Kommune for alvor er gået i gang, har overborgmesteren bedt Enhedslisten om at forlade forhandlingerne," lyder det i orienteringen til pressen.

Det var forventet, at Enhedslisten ville få det svært i forhandlingerne om årets budgetforlig, efter at et flertal bestående af Socialdemokratiet, Konservative, Venstre, Liberal Alliance, Radikale og Dansk Folkeparti i forsommeren indgik en såkaldt principaftale forud for den egentlige budgetaftale.

Læs også

Den utraditionelle manøvre efterlod Enhedslisten og Alternativet som de to eneste partier tilbage på perronen, hvilket stod i skarp kontrast det historiske budgetforlig fra sidste år, hvor det var Enhedslisten, der havde overhånden i det politiske spil på rådhuset. 

Her stod sendte et flertal med Enhedslisten i spidsen, flankeret af Venstre og Konservative, nemlig for første gang nogensinde en socialdemokratisk overborgmester uden for døren.

Nu ser rollerne ud til at være byttet rundt. Alligevel agter partiet ikke at give op uden kamp:

"Selvom Enhedslisten er blevet bedt om at forlade forhandlingerne, så er vi på ingen måde på vej hjem. Hvis nogle af de andre partier ønsker at forhandle, så er vi klar," lyder det fra partiets budgetordfører, Line Barfod, der også er Københavns teknik- og miljøborgmester, i pressemeddelelsen. 

Opdateret: Alternativet har oplyst, at også de er blevet bedt om at forlade forhandlingsbordet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Line Barfod

Teknik- og miljøborgmester (EL), Københavns Kommune
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

Sophie Hæstorp Andersen

Overborgmester (S), Københavns Kommune
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2006)

0:000:00